Statele Unite vor impune mai multe sancțiuni economice Turciei dacă nu îl eliberează pe pastorul Brunson

Publicat:

Un oficial al Casei Albe a declarat luni că Statele Unite vor impune mai multe sancțiuni economice Turciei, dacă autoritățile de la Ankara nu decid eliberarea pastorului american Andrew Brunson, relatează Reuters, potrivit mediafax.

„Administrația va continua să fie fermă pe acest subiect. Președintele Donald Trump este 100% dedicat să îl aducă înapoi acasă pe pastorul Brunson. Dacă acest lucru nu se va întâmpla în maxim o săptămână, este posibil să fie luate măsuri”, a declarat oficialul.


Citește și : Londra şi-a adaptat infrastructurile la lupta împotriva terorismului

„Statele Unite vor continua să facă presiuni până când vor vedea rezultate. Momentan nu există niciun progres”, a adăugat acesta.

Mesajul oficialului american vine la o zi după ce John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională, s-a întâlnit cu o delegație condusă de ambasadorul Turciei în Statele Unite pentru a discuta despre reținerea pastorului american Andrew Brunson.

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că a autorizat impunerea de taxe vamale mai mari pentru aluminiu și oțel provenit din Turcia, în contextul tensiunilor dintre cele două țări.

Relațiile dintre Statele Unite și Turcia sunt într-un punct slab, din cauza situației pastorului american, cât și din cauza diferențelor de opinie în ceea ce privește situația din Siria.

Citește și : SUA: Judecători de imigraţie denunţă presiuni menite să accelereze expulzarea de migranţi

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în iulie 2016, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.