Staţia Spaţială Internaţională rămâne pe orbită până în 2028

Publicat:

Activitatea pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) va continua până în 2028, potrivit unor surse ruseşti, relatează dpa, potrivit agerpres. 

Decizia de prelungire a proiectului de miliarde de dolari a fost luată “la cele mai înalte niveluri”, a declarat joi pentru televiziunea publică Iuri Gidzenko, vicepreşedinte al companiei spaţiale ruseşti RKK Energhia.


Citeşte şi: Vaticanul vrea SĂ DESCHIDĂ catacomba Commodilla

Până în prezent, planurile ruseşti şi americane pentru ISS erau prevăzute până în 2024. Staţia spaţială se află pe orbită la circa 400 de kilometri deasupra Pământului de mai bine de 20 de ani.

O prelungire a misiunii fusese discutată de mult timp. Una dintre întrebări a fost dacă starea tehnică a staţiei ar permite o prelungire.

De luni de zile, avanpostul uman se confruntă cu scurgeri de oxigen şi depresurizare. În prezent, echipajul încearcă să remedieze o scurgere de oxigen după apariţia unei fisuri în pereţii modulului rusesc Zvezda din structura ISS.

Citeşte şi: Avertismentele de tsunami de pe coastele Pacificului au fost ridicate

Lucrări la o altă scurgere sunt programate să înceapă săptămâna viitoare. Cu toate acestea, “în niciun caz” fisurile nu duc la o scurtare a activităţii pe ISS programate până în 2028, a spus Gidzenko.

În prezent, pe ISS sunt şapte membri ai echipajului: doi cosmonauţi ruşi, patru astronauţi americani şi unul japonez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UK şi UNICEF donează 600 de laptopuri pentru şcolile din ţara noastră

UK şi UNICEF donează 600 de laptopuri pentru şcolile din ţara noastră Circa 600 de laptopuri au fost distribuite astăzi instituțiilor de învățământ din țara...

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST, documentează un caz de tentativă...

Migraţia, securitatea comună, războiul din Gaza – în mesajele de felicitare ale liderilor mondiali pentru Keir Starmer

Migraţia, securitatea comună, războiul din Gaza - în mesajele de felicitare ale liderilor mondiali pentru Keir Starmer Securitatea, migraţia şi războiul din Gaza s-au numărat...

Fermierii din mai multe raioane au fost consultați cu privire la crearea camerelor agricole

Fermierii din mai multe raioane au fost consultați cu privire la crearea camerelor agricole Fermierii și agricultorii din mai multe raioane au fost consultați cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.