X

Statuia “Victime nevinovate” a fost restrasă din magazinul de lux londonez Harrods

Sculptura din bronz, intitulată “Victime nevinovate”, o reprezintă pe Prinţesa de Wales de mână cu Dodi Al-Fayed eliberând o pasăre, după ce au murit într-un accident de maşină la Paris, pe 31 august 1997.

Lucrarea a fost comandată de tatăl lui Dodi Al-Fayed după moartea cuplului.

Instalată în magazin în 2005, ea a rămas pe loc după vânzarea magazinului Harrods către Qatar Holding. Însă directorul general al magazinului, Michael Ward, a precizat că a venit timpul ca ea să fie înapoiată proprietarului de drept, mai ales că fiii prinţesei Diana, William şi Harry, au comandat propria lor statuie în amintirea mamei lor, conform news.ro .

Aceasta va fi realizată de sculptorul Ian Rank-Broadley şi va fi inaugurată în 2019, în grădinile de la Kensington Palace.

Citește și : Atentat sinucigaș la Bagdad. Cel puţin trei persoane au fost ucise

“Suntem foarte mândri că am jucat un rol în a celebra viaţa prinţesei Diana şi pe a lui Dodi Al-Fayed la Harrods”, a spus Ward într-un comunicat.

Harrods nu a precizat data când va fi retrasă sculptura. În 2000, magazinul şi-a pierdut dreptul de furnizor al familiei regale britanice, acuzată de Mohamed Al-Fayed că a contribuit la moartea cuplului.

Un purtător de cuvânt al familiei Al-Fayed a declarat, pentru The Times, că acesta este “recunoscător” că statuia a fost păstrată până acum. “Acest lucru a permis ca milioane de oameni să aducă un omagiu celor doi. Este momentul să vină acasă”.

Tags: accidentDianaDodi al-FayedHarrodsMichael Wardstatuie
Categorii: Diaspora