X

Statul italian a recuperat peste 400 milioane de euro din ajutorul fraudat în pandemie

O operaţiune de poliţie împotriva unei reţele de fraudare a ajutoarelor de stat pentru firmele în dificultate din cauza pandemiei a permis să se recupereze mai mult de 400 milioane de euro, a anunţat miercuri garda financiară printr-un comunicat, transmite AFP, potrivit agerpres.

Operaţiunea ‘Free credit’ s-a desfăşurat pe întreg teritoriul naţional, din Campania (sud) până în Lombardia (nord), fiind efectuate peste 80 de percheziţii şi 12 arestări.

Citeşte şi: LOCKDOWN-ul de la Shanghai alimentează anxietatea lanțurilor globale de aprovizionare – Black News

Potrivit comunicatului, gruparea ‘infracţională bine structurată’ cu baza la Rimini, în Emilia-Romagna (nord), şi ramificaţii în toată peninsula, număra 56 de membri şi 22 de firme-paravan, care au fraudat statul italian cu 400 milioane de euro vânzând credite false sau credite fiscale. Acestea fuseseră înfiinţate de guvern în faza cea mai acută a pandemiei pentru a ajuta firmele şi comercianţii în dificultate.

Operaţiunea a permis să se recupereze în jur de 97% din valoarea fraudei, ‘prin imobile, firme, vehicule şi fonduri’.

Citeşte şi: Principalele instituţii evreieşti din Franţa cheamă la ‘un vot masiv’ pentru Macron – Black News

Totalul creditelor confiscate şi a căror vânzare a fost împiedicată se ridică la circa 305 milioane de euro.

Au fost confiscate mai ales criptomonede, aur, platină şi ceasuri de lux, ‘păstrate într-un seif în Austria, care a fost percheziţionat şi confiscat în colaborare cu autorităţile austriece’, un rol ‘decisiv’ având agenţia de cooperare judiciară Eurojust’.

Tags: CampaniaEmilia-RomagnafraudaFree credititaliaLombardiapandemieRimini
Categorii: Externe