Statul mexican Sonora închide temporar graniţa cu statul american Arizona

Publicat:

Statul mexican Sonora îşi închide temporar graniţa cu statul american Arizona pentru a preveni o creştere a numărului de contagieri cu coronavirus în acest weekend, când SUA sărbătoresc Ziua Independenţei, informează sâmbătă dpa, potrivit agerpres.

Claudia Pavlovich, guvernator al statului Sonora, a declarat că, prin această măsură, se interzic călătoriile neesenţiale pentru ca vizitatorii străini să nu pună “o povară suplimentară” pe statul Sonora, deja afectat de coronavirus şi care este o destinaţie populară pe timpul verii în rândul turiştilor americani.


Citește și : Nou record de îmbolnăviri cu noul coronavirus în SUA

Arizona este unul din cel puţin 40 de state americane care se confruntă cu o creştere alarmantă a cazurilor de coronavirus în ultimele săptămâni, alături de California, Florida, Carolina de Nord şi Texas, printre altele. Acest stat a înregistrat aproape 5.000 de infectări noi miercuri, un record de la începerea pandemiei.

În total, peste 90.000 de oameni au fost testaţi pozitiv, din care circa 1.800 au murit în acest stat, potrivit Departamentului de Servicii de Sănătate din Arizona.

La rândul său, statul Sonora se confruntă cu propria creştere a cazurilor de coronavirus. Statul mexican a confirmat peste 9.300 de cazuri şi cel puţin 950 de decese, conform unui bilanţ oficial.

Într-o declaraţie făcută la începutul săptămânii, Pavlovich a spus că autorităţile din Sonora se vor afla în alertă pentru a-i împiedica pe turişti să ia cu asalt plajele şi munţii, acceptând intrarea acestora doar pentru îngrijiri medicale esenţiale, pentru a munci sau pentru activităţi comerciale.

Puncte de control speciale au fost amplasate în fiecare port de intrare mexican de-a lungul frontierei, între care Agua Prieta, Nogales şi San Luis Rio Colorado, potrivit postului local de radio KYMA.

Citește și : Justin Trudeau ezită să meargă la Washington la summitul ce marchează intrarea în vigoare

În Arizona, guvernatorul Doug Ducey a suspendat recent planurile de relansare şi a ordonat reînchiderea barurilor, sălilor de fitness, parcurilor acvatice şi cinematografelor pe fondul creşterii alarmante a numărului de infectări şi spitalizări.

“Trebuie să fim inteligenţi. Următoarele două săptămâni vor fi grele. Însă aceste măsuri, combinate cu respectarea strictă de către populaţie a recomandărilor de sănătate publică ar putea conta şi le suntem recunoscători locuitorilor din Arizona pentru înţelegere”, a declarat luni Ducey.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.