Statul Tennessee a EXECUTAT un criminal care şi-a omorât iubita

Publicat:

Statul american Tennessee l-a executat joi pe scaunul electric pe Leroy Hall Jr, un bărbat condamnat la moarte pentru asasinarea fostei sale iubite, pe care a ars-o de vie în 1991, transmite EFE, potrivit agerpres.

Hall, în vârstă acum de 53 de ani, a fost declarat mort la ora locală 19,26, după ce i s-au administrat două şocuri electrice.


Citeşte şi: Putin vrea să reînnoiască rapid tratatul nuclear cu SUA

El a ales scaunul electric ca metodă de execuţie în detrimentul unei injecţii letale, fiind cel de-al patrulea deţinut în ultimul an şi ceva, în Tennessee, care preferă să moară electrocutat.

Niciun alt stat nu a utilizat scaunul electric din 2013.

Hall a fost executat joi pentru uciderea fostei sale iubite Traci Crozier în noaptea de 16 aprilie 1991. La acea vreme, cei doi aveau 24 şi, respectiv, 22 de ani.

Cu câteva săptămâni înaintea crimei, Crozier rupsese relaţia cu Hall, care dura de 5 ani.

În noaptea asasinatului, Hall a stropit cu benzină vehiculul lui Crozier cu ea în interiorul maşinii şi i-a dat foc. Tânăra a suferit arsuri pe 95% din corp şi a murit câteva ore mai târziu la spital.

Citeşte şi: Pentagonul îşi creşte semnificativ contingentul din Orientul Mijlociu

Conform unui articol din ziarul local The Tennessean, medicii de la spitalul Erlanger din Chattanooga, unde a murit Crozier, au declarat că rănile tinerei au fost cele mai grave cu care s-au confruntat.

Odată arestat, cel executat joi a mărturisit asasinatul şi le-a spus anchetatorilor că i-a dat foc lui Crozier pentru că aceasta nu a vrut să reînnoade relaţia şi l-a luat în derâdere.

Execuţia lui Hall a fost cea de-a treia din acest an în Tennessee şi a 21-a la nivelul ţării. De când justiţia din Statele Unite a restabilit pedeapsa cu moartea în 1976, au fost executate 1.511 persoane, dintre care 12 în acest stat american.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hackeri iranieni au vizat oficiali americani din cadrul campaniei electorale

Hackeri iranieni au vizat oficiali americani din cadrul campaniei electorale Cercetători Microsoft au declarat vineri că hackeri legaţi de guvernul iranian au încercat să spargă...

Pașa către Chicu: „Șii mujik…”. De ce l-a supărat fostul premier

Pașa către Chicu: „Șii mujik...”. De ce l-a supărat fostul premier Directorul executiv WatchDog, Valeriu Pașa, tot el - membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare...

Zelenski îi loveşte pe ruşi unde-i doare cel mai tare: Moscova a adus războiul în Ucraina şi ”trebuie să simtă ce a făcut”

Moscova a adus războiul în Ucraina şi ''trebuie să simtă ce a făcut'' Preşedintele Volodimir Zelenski a dat asigurări că Rusia a adus războiul în...

Atenție! Există riscul aprinderii poligoanelor de deșeuri

Atenție! Există riscul aprinderii poligoanelor de deșeuri Pompierii avertizează asupra riscului crescut de aprindere a poligoanelor de deșeuri și îndeamnă populația la prudență maximă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.