X

Statul vrea să reintroducă licenţierea la importul de cereale. Proiectul a fost depus la Parlament

Statul vrea să reintroducă licenţierea la importul de cereale. Proiectul a fost depus la Parlament

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare anunţă că urmează să fie aplicată măsura de licenţiere a importului de cereale pe parcursul anului 2024. Potrivit autorităţilor, în acest sens, a fost depus un proiect la Parlament, pentru a permite aplicarea măsurii de licențiere pe parcursul acestui an. MAIA precizează că modificările sunt necesare pentru a anticipa posibilele probleme care ar putea afecta situaţia economică a agricultorilor din ţară. Se întâmplă după ce săptămâna trecută, fermierii moldoveni au ameninţat cu proteste dacă nu vor fi reintroduse restricţiile la importurile de cereale şi oleaginoase din Ucraina.

„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, anticipând posibilele probleme care ar putea afecta situația economică a agricultorilor a inițiat modificarea Legii 160/2011, pentru a permite aplicarea măsurii de licențiere pe parcursul anului 2024. Proiectul a fost înaintat și înregistrat în această dimineață, în Parlament. Vom continua să vă informăm cu privire la evoluțiile acestui proiect și la alte măsuri de sprijin la care lucrează ministerul”, menţionează MAIA, potrivit politik.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În acest context, marţi, 2 iulie, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea va avea şi o întâlnire cu fermierii din ţară.

Amintim că în data de 24 iunie, ministerul a anunţat că Comisia de licențiere a importului de cereale și oleaginoase și-a finalizat activitatea. Ulterior, agricultorii au ameninţat cu proteste, dacă măsura privind restricţiile la importurile din Ucraina nu va fi prelungită. Aceştia s-au plâns că ar putea falimenta şi au estimat pierderi de circa două miliarde de lei.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Tags: cerealeMaiaparlament
Economie