X

Steinmeier şi Merkel se întâlnesc pentru soluţionarea crizei politice din Germania

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier şi cancelarul Angela Merkel se vor întâlni în cursul zilei de luni pentru a examina opţiunile de ieşire din criza declanşată de eşecul negocierilor de formare a unei noi coaliţii de guvernare, transmite DPA, potrivit agerpres.

Frank-Walter Steinmeier, care şi-a anulat vizita programată luni şi marţi în landul Renania de Nord-Westfalia, şi Angela Merkel vor trebui să decidă dacă există şanse pentru o nouă formulă de coaliţie sau dacă Germania se va îndrepta spre noi alegeri.

Citeşte şi: Eşecul negocierilor politice din Germania pune pe jar întreaga Europă

Ora exactă a întâlnirii nu a fost comunicată şi nu este clar nici dacă întrevederea va fi urmată de declaraţii publice.

Negocierile au eşuat duminică seara prin retragerea Partidului Liber-Democrat (FDP), care a afirmat că nu poate forma un guvern viabil împreună cu celelalte formaţiuni implicate în discuţii – Verzii, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, a cancelarului Merkel) şi aliatul acesteia, Uniunea Creştin-Socială (CSU).

Citeşte şi: Alertă în Elveţia. Consulatul american din Zurich a fost EVACUAT – FOTO

În urma rezultatului dezamăgitor înregistrat în alegerile din septembrie, Angela Merkel a fost nevoită să încerce constituirea unei coaliţii tripartite inedite la nivel naţional, aşa-numita ‘coaliţia Jamaica’, după culorile negru-galben-verde ale formaţiunilor.

O serie de subiecte i-au despărţit pe conservatori de FDP şi de Verzi, printre care folosirea cărbunelui ca sursă de energie, viitorul zonei euro, impozitele şi numărul de refugiaţi acceptaţi în Germania.

Tags: Angela Merkelcoaliţia JamaicaFrank-Walter SteinmeiergermanianegocieriPartidul Liberal Democrat (FDP)Renania de Nord-WestfaliaUniunea Crestin-Democrata (CDU)Uniunea Creştin-Socială (CSU)
Categorii: Diaspora