Steinmeier: Răspunsul Germaniei la atacul din piaţa de Crăciun a fost ‘rece şi detaşat’

Publicat:

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a evocat marţi răspunsul “rece şi detaşat” al ţării la atacul din piaţa de Crăciun de acum un an, în referire la criticile formulate de familiile victimelor atentatului care au denunţat lipsa de sprijin din partea guvernului, relatează dpa, potrivit agerpres.

Mulţi dintre cei care au avut de suferit atunci “s-au simţit abandonaţi de stat după atac”, a notat Steinmeier într-un discurs susţinut la împlinirea unui an de la atentatul din Breitscheidplatz, din centrul Berlinului, soldat cu 12 morţi şi 70 de răniţi.


Citeşte şi: Trenul DERAIAT în SUA circula cu 128 km/h pe un segment limitat la 48 km/h – FOTO/VIDEO

“Când în viaţa noastră de zi cu zi a început să-şi facă loc violenţa de neînţeles, (răspunsul ţării a părut) mai puţin intransigent şi încrezător şi mai mult rece şi detaşat”, a remarcat Frank-Walter Steinmeier.

Potrivit media locale, participanţii la o întâlnire organizată marţi între membri ai familiilor celor ucişi în atentat şi cancelarul Merkel au rămas dezamăgiţi şi mulţi dintre ei nu au avut şansa să discute faţă în faţă cu cancelarul. Întâlnirea a avut loc la două săptămâni după ce membri ai familiilor victimelor i-au trimis Angelei Merkel o scrisoare în care atacul este prezentat drept o “consecinţă tragică a inacţiunii politice a guvernului dumneavoastră”.

Autorităţile din capitala germană au marcat un an de la atac cu mai multe evenimente comemorative. Între acestea, primarul Berlinului, Michael Muller, a inaugurat în piaţă o linie marcată cu bronz lungă de 17 metri menită să simbolizeze cicatricea lăsată de atac în vieţile apropiaţilor victimelor. Linia urcă pe treptele bisericii Kaiser Wilhelm din Breitscheidplatz, trepte pe care sunt înscrise numele victimelor.

Citeşte şi: ŞOCANT! Un refugiat loveşte FĂRĂ MILĂ o bătrână de 73 de ani – VIDEO

“Atacul a rupt din mijlocul nostru oameni îndrăgiţi şi cărora le simţim dureros lipsa”, a spus primarul berlinez după inaugurare, pentru a conchide că atentatul “a afectat umanitatea”, dar în final terorismul nu a reuşit să câştige.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.