Steve Bannon, dispus să depună mărturie în faţa comisiei care investighează asaltul asupra Capitoliului

Publicat:

Steve Bannon, fost consilier apropiat al lui Donald Trump, a fost de acord să depună mărturie în faţa comisiei din Congres care investighează asaltul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului, conform informaţiilor apărute în presa americană duminică, informează AFP, potrivit agerpres.   

Schimbarea poziţiei sale a fost raportată de CNN, New York Times şi Washington Post şi are loc înaintea procesului din 18 iulie în care Bannon va fi confruntat cu două acuzaţii de dispreţ penal al Congresului pentru refuzul anterior de a depună mărturie sau de a furniza documente.


Citește și :   Autorităţile italiene au început evacuarea taberei de refugiaţi de pe insula Lampedusa

Conform presei, avocatul său, Robert Costello, a scris comisiei din Camera Reprezentanţilor pentru a comunica că fostul preşedinte Donald Trump va renunţa la revendicarea privilegiului executiv invocat de Bannon în refuzul de a depune mărturie.

Donald Trump a fost iritat de faptul că niciunul dintre suporterii săi nu a depus mărturie în apărarea sa la şedinţele comisiei care anchetează atacul din partea susţinătorilor fostului preşedinte care au încercat să împiedice certificarea în Congres a înfrângerii candidatului republican de către democratul Joe Biden la alegerile din noiembrie 2020.

Democrata Zoe Lofgren, membră în comisie, a declarat pentru CNN că s-a primit o scrisoare în jurul miezului nopţii sâmbătă şi că se aşteaptă să primească veşti din partea lui Steve Bannon.

Citește și :  Nouă candidaţi în campanie pentru a-i succede lui Boris Johnson

 

Nu este clar dacă Bannon va fi de acord cu practica comisiei de anchetare în privat a martorilor înaintea unei posibile mărturii publice. Conform informaţiilor apărute în presă, în scrisoarea adresată comisiei de Costello se indică faptul că Steve Bannon doreşte să depună mărturie în cadrul unei audieri publice.

Steve Bannon, figură proeminentă în cercurile mass-media de dreapta, a fost unul din arhitecţii victoriei prezidenţiale a lui Donald Trump în 2016 şi principalul strateg de la Casa Albă în 2017.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.