X

Steven Mnuchin: Este “prea devreme” pentru a impune sancțiuni împotriva Arabiei Saudite

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, a declarat că este prea devreme pentru a discuta despre impunerea unor sancțiuni împotriva Arabiei Saudite pe fondul dispariției jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Oficialul american a informat că Statele Unite așteaptă ca ancheta desfășurată în acest sens să fie încheiată. Mnuchin a declarat că informațiile oferite până în acest moment reprezintă “un prim pas bun, însă nu suficient”.

Citește și : Cazul Khashoggi: 25 de martori au fost convocaţi de procurori (presa turcă)

Președintele american Donald Trump, care a afirmat că Statele Unite consideră impunerea unor sancțiuni Arabiei Saudite, a cerut Riadului să ofere mai multe informații cu privire la jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul.

“Ar fi prea devreme să comentăm cu privire la sancțiuni sau orice altă problemă până când nu vom avansa cu investigația și nu vom afla ce s-a întâmplat”, a declarat Mnuchin pentru reporteri.

Mnuchin a confirmat că nu va participa la conferința din Arabia Saudită privind investițiile. Cu toate acestea, oficialul american va efectua o vizită la Riad pentru a discuta cu ministrul saudit al Energiei, Khalid al-Falih, despre eforturile de combatere a finanțării terorismului.

Citește și : SUA se retrag din INF: Kremlinul anunţă că vrea răspunsuri de la Washington

“Nu consider că ar fi fost potrivit să merg și să vorbesc la această conferință, dar avem în continuare probleme de rezolvat împreună cu Arabia Saudită și din acest motiv voi merge acolo”, a informat Mnuchin.

Vizita, susține acesta, este importantă în urma deciziei Statelor Unite de a reimpune sancțiuni împotriva Iranului.

Tags: Donald TrumpJamal KhashoggiRiadsanctiuniStatele UniteSteven Mnuchin
Categorii: Sinteze