X

Chiar dacă ştie că nu este bine văzut în UK, Donald Trump va face o vizită oficială la Londra

Mult-aşteptata primă vizită a lui Donald Trump în Marea Britanie ca preşedinte al SUA ar putea avea loc la începutul anului viitor, a declarat marţi ambasadorul american la Londra, pe fondul creşterii opoziţiei faţă de această vizită, relatează dpa, potrivit agerpres.

Ambasadorul Woody Johnson a subliniat pe BBC că relaţia lui Trump cu Marea Britanie rămâne una “foarte bună” în pofida criticilor pe care şi le-a atras liderul de la Casa Albă la sfârşitul lui noiembrie, după ce a retransmis pe Twitter nişte clipuri video antimusulmane postate de un grup britanic de extremă dreapta.

Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la unul dintre cele mai mari gazoducte din Austria. Un om a murit şi cel puţin 18 sunt răniţi – FOTO/VIDEO

“Absolut, cred că va veni”, a spus ambasadorul, întrebat în legătură cu planurile preşedintelui american de a vizita Regatul Unit. “Cred că relaţia este foarte, foarte bună”, a insistat Woody Johnson.

Ca răspuns la afirmaţiile ambasadorului, deputatul opoziţiei laburiste David Lammy a avertizat că, dacă vizita lui Trump se confirmă, liderul de la Casa Albă “va fi întâmpinat de cel mai mare protest pe care l-a cunoscut vreodată Marea Britanie”. “Iar eu voi fi în fruntea lui”, a dat asigurări deputatul britanic.

Potrivit ambasadorului american, cele trei postări pe Twitter retransmise de Trump, precum şi cel care răspunde criticilor formulate de premierul britanic Theresa May au fost în parte “interpretate greşit”. Şefa guvernului britanic îi reproşase că a greşit difuzând mai departe linkul către clipurile video postate de vicepreşedinta formaţiunii Britain First, Jayda Fransen. Donald Trump nu şi-a cerut însă scuze şi a îndemnat-o pe May să se “concentreze pe Terorismul Radical Islamic distrugător care are loc în interiorul Marii Britanii”.

“Voi analiza acest lucru şi cred că va analiza şi el (Trump), securitatea fiind angajamentul său nr. 1. Este vorba de protejarea americanilor”, a mai spus Woody Johnson, care a mai ţinut să adauge că Donald Trump “nu va merge pe calea multor politicieni” care au dat dovadă de lipsă de fermitate.

Tags: Donald Trumpmarea britanieSUATheresa MayWoody Johnson
Categorii: Știrile zilei