X

‘STOC EPUIZAT’ la rafturile de măști sanitare ale farmaciilor din Japonia pe fondul epidemiei de coronavirus

”Stoc epuizat” este mesajul în limba engleză afișat la rafturile de măști sanitare ale celor mai multe farmacii și minimarketuri din Japonia pe fondul epidemiei de coronavirus din China, care s-a răspândit în ultimele săptămâni în mai multe țări, inclusiv Japonia, potrivit mediafax.

În țara care utilizarea măștilor sanitare este extrem de populară, acestea au devenit acum un produs atât de solicitat de la începutul epidemiei de coronavirus, încât trebuie să mergem în mai multe magazine pentru a o găsi. În aeroporturi, în special, chinezii care au venit la arhipelagul nipon pentru Anul Nou Chinezesc au devalizat magazinele, cumpărând cu zecile cele cei mai eficiente măști pentru ei înșiși, rude sau, spun gurile rele, pentru a le revinde la un preț mai mare.

Citește și : Guvernul de la Sofia se clatină! Preşedintele bulgar îşi retrage sprijinul pentru cabinetul lui Boiko Borisov

Chiar dacă nu există încă o lipsă, alarmismul încurajează, ca în orice situație de criză, aprovizionarea cu produse ale căror stocuri riscă să se epuizeze.

“Măștile dispar în câteva ore după deschidere. În aproximativ zece zile, vânzările au crescut cu 20%. Este pentru prima dată când măștile au ocupat un loc de onoare la intrarea în magazin!”, spune un vânzător de medicamente din cartierul Shinjuku din Tokyo.

În 2018, Japonia a produs sau importat 5,5 miliarde de măști, iar cifra de afaceri s-ar fi ridicat la 35,8 miliarde de yeni (300 de milioane de euro), estimează compania de marketing Fuji Keizai, citată de agenția de știri japoneză Jiji.

Citește și : Poliţia spaniolă A RUPT o reţea de fraudare a pensiilor! 11 suspecţi au fost arestaţi

Un producător de pe Insula Shikoku a vândut echivalentul producției sale anuale între 21 și 31 ianuarie. În Nagoya, compania Kowa nu poate ține pasul cu cererea în timp ce, în capitală, Unicharm a observat că cererea de măști a crescut de zece ori. Potrivit ziarului Nikkei, prețul a crescut și în medie cu 2,5% față de 2019.

Tags: ChinacoronavirusFarmaciiJaponiaJijiShinjukutokyo
Categorii: Știrile zilei