Stoianoglo povesteşte prima întâlnire cu Maia Sandu: ‘A început o isterie’

Publicat:

Stoianoglo povesteşte prima întâlnire cu Maia Sandu: ‘A început o isterie’

Alexandr Stoianoglo, procurorul general demis, a dezvăluit detalii despre prima sa discuție cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Potrivit lui, în cadrul întrevederii, șefa statului nu i-a pus nicio întrebare despre activitatea Procuraturii și părea neinteresată de activitatea instituției.

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, Alexandr Stoianoglo a afirmat că a fost înlăturat din funcție numai „din cauza stopării investigării furtului miliardului”, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Rusia continuă să penetreze politica și economia României? – Stiripesurse.md

Acesta spune că, înainte de a veni în funcția de procuror general, și-a luat angajamente cu privire la investigația furtului miliardului.

„De atunci au trecut cinci ani, când am venit în funcție s-a dovedit că, deși au falimentat trei bănci, nu a fost tras la răspundere niciun bancher, niciun reprezentant de conducere. În perioada mea, în pandemie, toți acești oameni au fost trași la răspundere”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Acesta a vorbit și despre prima sa întrevedere cu Maia Sandu. Potrivit lui, Sandu deloc nu părea interesată de activitatea Procuraturii.

„Pur și simplu a deschis laptopul și a început să citească dosarele penale, politice în primul rând. Atunci i-am spus că ea nu are nimic cu dosarele penale, ele sunt responsabilitatea procurorilor care investighează, conduc dosarele penale și, dacă are nevoie, noi o să-i prezentăm informațiile respective”, spune fostul procuror general.

Stoianoglo povesteşte prima întâlnire cu Maia Sandu: ‘A început o isterie’

De asemenea, acesta spune că, atunci când a ajuns la dosarul „frauda bancară”, întrebându-l ce a făcut și el, la rândul său, explicându-i că „după mult timp Procuratura a investigat un dosar care urmează să fie trimis în judecată în privința Victoriabank, ce a adus prejudiciu statului de cel puțin două miliarde de lei, ea a început o isterie”.

„Mi-a spus: „Cum așa? Sunt partenerii noștri”. Eu i-am zis că noi nu avem nimic cu partenerii, noi doar investigăm cazul. Până acum dosarul nu a fost trimis. Eu am pornit dosarul pe Andronachi. Nimeni nu spune despre asta. L-am pornit în baza unor informații ascunse în 2015”, a mai declarat Stoianoglo. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta O femeie ar fi comandat moartea...

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani Un bărbat de 40 de ani din capitală a fost reținut de...

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X Reprezentanți din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău de comun cu cei...

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu Canicula scade din intensitate. Meteorologii au actualizat alertele. Respectiv,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.