X

Stoianoglo povesteşte prima întâlnire cu Maia Sandu: ‘A început o isterie’

Stoianoglo povesteşte prima întâlnire cu Maia Sandu: ‘A început o isterie’

Alexandr Stoianoglo, procurorul general demis, a dezvăluit detalii despre prima sa discuție cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Potrivit lui, în cadrul întrevederii, șefa statului nu i-a pus nicio întrebare despre activitatea Procuraturii și părea neinteresată de activitatea instituției.

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, Alexandr Stoianoglo a afirmat că a fost înlăturat din funcție numai „din cauza stopării investigării furtului miliardului”, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Rusia continuă să penetreze politica și economia României? – Stiripesurse.md

Acesta spune că, înainte de a veni în funcția de procuror general, și-a luat angajamente cu privire la investigația furtului miliardului.

„De atunci au trecut cinci ani, când am venit în funcție s-a dovedit că, deși au falimentat trei bănci, nu a fost tras la răspundere niciun bancher, niciun reprezentant de conducere. În perioada mea, în pandemie, toți acești oameni au fost trași la răspundere”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Acesta a vorbit și despre prima sa întrevedere cu Maia Sandu. Potrivit lui, Sandu deloc nu părea interesată de activitatea Procuraturii.

„Pur și simplu a deschis laptopul și a început să citească dosarele penale, politice în primul rând. Atunci i-am spus că ea nu are nimic cu dosarele penale, ele sunt responsabilitatea procurorilor care investighează, conduc dosarele penale și, dacă are nevoie, noi o să-i prezentăm informațiile respective”, spune fostul procuror general.

Stoianoglo povesteşte prima întâlnire cu Maia Sandu: ‘A început o isterie’

De asemenea, acesta spune că, atunci când a ajuns la dosarul „frauda bancară”, întrebându-l ce a făcut și el, la rândul său, explicându-i că „după mult timp Procuratura a investigat un dosar care urmează să fie trimis în judecată în privința Victoriabank, ce a adus prejudiciu statului de cel puțin două miliarde de lei, ea a început o isterie”.

„Mi-a spus: „Cum așa? Sunt partenerii noștri”. Eu i-am zis că noi nu avem nimic cu partenerii, noi doar investigăm cazul. Până acum dosarul nu a fost trimis. Eu am pornit dosarul pe Andronachi. Nimeni nu spune despre asta. L-am pornit în baza unor informații ascunse în 2015”, a mai declarat Stoianoglo. 

Tags: Alexandr StoianogloMaia Sandu
Categorii: JustiţiePoliticăȘtirile zilei