X

Stoianoglo promite sprijin pentru pensionarii din Republica Moldova

Stoianoglo promite sprijin pentru pensionarii din Republica Moldova

Alexandr Stoianoglo, candidatul PSRM la cea mai înaltă funcţie în stat, spune că, dacă va ajunge preşedinte, va îmbunătăţi nivelul de trai al vârstnicilor din Republica Moldova. Într-un briefing, el a precizat, în limba rusă, că va înainta inițiative legislative în sprijinul pensionarilor și al persoanelor vulnerabile, potrivit tvrmoldova.md.

ALEXANDR STOIANOGLO candidat PSRM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Instituirea pensiei de cetățean pentru toate persoanele care au atins vârsta de 75 de ani, indiferent de tipul și cuantumul prestațiilor de care beneficiază. Acordarea prestațiilor și serviciilor sociale suplimentare persoanelor cu vârstă peste 75 de ani care necesită îngrijire și susținere. Dezvoltarea diverselor opțiuni de asigurare socială obligatorie, pentru persoanele care, conform legislației, se asigură individual.”

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Stoianoglo mai promite majorarea alocațiilor sociale de stat pentru persoanele cu dizabilități și a pensiilor minime, în limita resurselor financiare disponibile ale bugetului de stat, rexaminarea drepturilor la pensie pentru vechime în muncă în cazul militarilor, şi un sprijin financiar unic pentru vârstnici de Ziua Persoanelor în etate.

Tags: PSRMrepublica moldovaStoianoglo
Politică