X

Stoianoglo se justifică în legătură cu cetățenia română

Stoianoglo se justifică în legătură cu cetățenia română

Alexandr Stoianoglo a reacționat la informațiile privind obținerea cetățeniei române, explicând că această alegere este una comună pentru mulți cetățeni moldoveni.

„Aproximativ 1,5 milioane de cetățeni moldoveni au obținut o altă cetățenie – română, rusă, bulgară – nu din lipsă de loialitate pentru Patrie, ci din necesitatea accesului la piața muncii, motive familiale sau alte beneficii sociale și economice. Statele care au oferit aceste oportunități merită să fie tratate cu respect”, a afirmat el.

Stoianoglo a subliniat că decizia de a obține cetățenia română a fost una transparentă, luată într-un context apolitic, și că nu a ascuns acest lucru. „Faptul deținerii dublei cetățenii este indicat inclusiv în actele depuse la Comisia Electorală Centrală”, a adăugat el. Mai mult, Stoianoglo a subliniat că susține modificarea legislației pentru ca primele persoane în stat să dețină doar cetățenia moldovenească. „În cazul adoptării unor asemenea amendamente, le voi respecta necondiționat”, a promis el.

În încheiere, Stoianoglo a pus sub semnul întrebării motivul pentru care acest subiect a fost intensificat recent, întrebând de ce presa afiliată puterii a fost activată să facă zgomot exact în acest moment, având în vedere că informația despre cetățenia sa era cunoscută de CEC și reprezentanții guvernării.

Tags: cetăţenia românăjustificălegăturăStoianoglo
Politică