Stoltenberg doreşte continuarea discuţiilor despre livrarea de avioane de luptă occidentale pentru Ucraina

Publicat:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că doreşte ca Alianţa Nord-Atlantică să continue discuţiile despre livrarea de avioane de vânătoare occidentale Ucrainei, transmite DPA, potrivit agerpres.  

Înalta oficialitate NATO şi-a exprimat punctul de vedere înaintea reuniunii Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, organizată la baza militară americană de la Ramstein, în Germania.


Citește și : Germania vea să îşi retragă sistemele Patriot din Polonia şi Slovacia

Stoltenberg a subliniat că acum este mai importantă înarmarea Ucrainei decât de a discuta de o potenţială aderare a acestei ţări la NATO. ”Dacă Ucraina nu se impune ca naţiune independentă suverană în Europa, atunci nu are niciun sens să discutăm despre aderare”, a explicat Jens Stoltenberg.

Până în prezent, Ucraina a primit de la ţări aliate avioane MiG-29, de concepţie sovietică, însă Kievul a solicitat avioane de luptă occidentale. Acestea ar putea fi avioane modelul F-16, construite în Statele Unite.

În 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Rusia susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Citește și : Biden îşi va anunţa candidatura pentru alegerile din 2024 săptămâna viitoare – VIDEO

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lukaşenko acuză Ucraina că a lansat drone către Rusia prin spaţiul aerian belarus

Lukaşenko acuză Ucraina că a lansat drone către Rusia prin spaţiul aerian belarus Apărarea antiaeriană din Belarus au distrus vineri mai multe ţinte în spaţiul...

Un condamnat în dosarul asasinării opozantului Nemţov, eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina

Un condamnat în dosarul asasinării opozantului Nemţov, eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina Un bărbat condamnat pentru asasinarea politicianului rus de opoziţie rus...

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani Un proiect de lege care ar permite căsătoria fetelor...

Un nou pachet de ajutoare americane în valoare de 125 de milioane de dolari pentru Ucraina

Un nou pachet de ajutoare americane în valoare de 125 de milioane de dolari pentru Ucraina Departamentul american al Apărării a anunţat acordarea de asistenţă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.