X

Stoltenberg: Este puțin probabil să existe un război în toată regula între Rusia și NATO

În timp ce războiul Rusiei în Ucraina se întețește, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că este puțin probabil să existe un război în toată regula între Rusia și Alianță, informează mediafax.

Jens Stoltenberg a acordat, joi seara, un interviu lui Christiane Amanpour, la CNN, și a apreciat că unitatea manifestată de țările NATO a redus probabilitatea unui război la scară largă.

Citește și : Charles Michel a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului European

Cu toate acestea, el a spus că situația din teren, în Ucraina, este „extrem de imprevizibilă” și că NATO se confruntă cu o nouă realitate, fiind nevooe să fie pregătită pentru o perioadă lungă de timp.

Secretarul general al NATO, care ar fi trebuit să devină șeful Băncii Centrale a Norvegiei la sfârșitul acestui an, va rămâne în continuare la conducerea Alianței, având în vedere situația din Ucraina.

„Mă simt privilegiat pentru a treia oară, de fapt, să îmi prelungesc mandatul”, a spus Stoltenberg.

Citește și : Cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina

Întrebat dacă munca sa de la NATO este mai importantă decât cea de la Banca Centrală a Norvegiei, Stoltenberg a răspuns: „Simt că este mai importantă”, adăugând că, dacă poate face ceva pentru a împiedica escaladarea acestui conflict între Rusia și NATO, atunci „simt că este o sarcină extrem de importantă de făcut”.

Tags: Christiane AmanpourJens StoltenbergNATOrazboiucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina