Stoltenberg, la summit-ul NATO: Rezultatul războiul din Ucraina va defini securitatea globală pentru decenii

Publicat:

Stoltenberg, la summit-ul NATO: Rezultatul războiul din Ucraina va defini securitatea globală pentru decenii

Secretarul general al NATO i-a îndemnat marţi seară pe liderii Alianţei Nord-Atlantice să menţină sprijinul pentru Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, afirmând că rezultatul conflictului va defini securitatea globală pentru decenii.

Într-un discurs susţinut în cadrul unei ceremonii de la Andrew Mellon Auditorium care a marcat împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea NATO, Stoltenberg a spus că Alianţa trebuie să dea dovadă de aceeaşi determinare pe care a arătat-o şi în alte momente-cheie ale istoriei sale, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a reamintit în discursul său că Alianţa nu este un „dat”, ci „rezultatul alegerilor deliberate şi deciziilor dificile”.

„Nu există opţiuni fără costuri cu o Rusie agresivă ca vecin. Nu există opţiuni fără riscuri într-un război. Cel mai mare cost şi cel mai mare risc va fi dacă Rusia câştigă în Ucraina. Nu putem permite să se întâmple acest lucru”, a spus Stoltenberg în alocuţiunea aplaudată pe alocuri de participanţii la ceremonie, între care şi liderii celor 32 de state membre.

El a mai spus cu acest prilej că are „mare respect pentru tratatul de la Washington”.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

„Are doar 14 paragrafe, câteva pagini; niciodată atât de puţin nu a însemnat atât de mult pentru atât de mulţi oameni”, a spus el în locul în care fost semnat tratatul în urmă cu 75 de ani.

„La această aniversare de 75 de ani putem spune că Alianţa nu este numai cea mai de succes, ci şi cea mai de durată din istorie”, a afirmat Stoltenberg, care a mai spus printre altele şi că „extinderea NATO a unificat Europa într-un mod care era înainte inimaginabil”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța Autoritățile franceze recheamă recipiente de apă pentru copii marca Jocurilor Olimpice, deoarece conțin...

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu)

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu) Prin blocarea unei singure proteine oameni de ştiinţă susţin că au reuşit să extindă...

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ignorat apelurile internaţionale de...

Obama, surprins de cât de ‘dezorienta’ părea Biden la o strângere de fonduri din iunie

Obama, surprins de cât de 'dezorienta' părea Biden la o strângere de fonduri din iunie Biden l-a surprins pe Obama cu starea sa de „dezorientare”...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.