X

Stoltenberg: Moartea lui Baghdadi, o ‘etapă importantă în lupta împotriva terorismului internaţional’

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că moartea liderului organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi , anunţată de Donald Trump, este o ”etapă importantă” în lupta ”împotriva terorismului internaţional”, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Anunţul american cu privire la operaţiunea împotriva lui Abu Bakr al-Baghdadi este o etapă importantă în eforturile noastre împotriva terorismului internaţional. NATO rămâne angajată în lupta împotriva inamicului nostru comun SI”, a scris Stoltenberg pe Twitter.

Citește și : Opt migranţi, între care patru copii, găsiţi într-un camion frigorific în portul francez Calais

Moartea liderului SI Abu Bakr al-Baghdadi este ”o lovitură dură împotriva lui Daesh (acronimul în limba arabă al SI), dar aceasta nu este decât o etapă”, a declarat, la rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron, pentru care înfrângerea finală a SI este ”prioritatea” Franţei.

”Moartea lui Al-Baghdadi este o lovitură dură împotriva lui Daesh, dar acesta nu este decât un pas. Lupta continuă alături de partenerii noştri din coaliţia internaţională, astfel încât organizaţia teroristă să fie definitiv înfrântă. Aceasta este prioritatea noastră în Levant “, a scris preşedintele Republicii pe contul său de Twitter.

Citește și : Trump CONFIRMĂ: Liderul islamist Baghdadi a murit

Tags: Abu Bakr al-BaghdadiDaeshJens StoltenbergNATOStatul Islamic
Categorii: Sinteze