Stoltenberg: NATO examinează ‘diferite opţiuni’ privind o implicare suplimentară în Orientul Mijlociu

Publicat:

NATO examinează ‘diferite opţiuni’ privind o implicare suplimentară în Orientul Mijlociu, în special un rol sporit în formarea forţelor locale, a declarat joi secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, transmite AFP, potrivit agerpres.

Jens Stoltenberg a convenit miercuri, într-o convorbire telefonică cu preşedintele american Donald Trump, că Aliaţii ar putea ‘contribui mai mult la stabilitatea regională’ în Orientul Mijlociu, aşa cum a cerut liderul de la Casa Albă, potrivit unui comunicat al organizaţiei emis în aceeaşi zi.


Citește și : Trump, autorizat să folosească bugetul Pentagonului pentru construcţia zidului de la frontiera cu Mexicul

‘Cred cu fermitate că cel mai bun mod de a combate terorismul internaţional nu este întotdeauna să fie desfăşurate trupe NATO pentru operaţiuni de luptă de anvergură’, a declarat joi Stoltenberg pentru presă.

‘Uneori, este ceea ce trebuie să facem, dar cea mai bună cale este de a permite forţelor locale să combată ele însele terorismul’, a adăugat norvegianul.

‘Este exact ceea ce facem în Afganistan, ceea ce facem în Irak şi, bineînţeles, putem examina dacă putem face mai mult în acest gen de activităţi’, a mai spus secretarul general al Alianţei.

‘Putem, de asemenea, să facem alte lucruri’, a continuat el, fără a dori ‘să speculeze’ mai mult. ‘Examinăm diferite opţiuni. Aceasta necesită un adevărat proces decizional în cadrul NATO’ şi al celor 29 de state membre, a menţionat Stoltenberg, adăugând că ‘trebuie să discutăm cu ţările din regiune’.

NATO şi-a suspendat sâmbătă operaţiunile de instruire a armatei irakiene, iar marţi a anunţat că o parte a personalului staţionat în Irak va fi transferat temporar în alte ţări, din raţiuni de securitate.

Citește și : Explozie raportată la vulcanul Popocatepetl din Mexic

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.