X

Stoltenberg: NATO examinează ‘diferite opţiuni’ privind o implicare suplimentară în Orientul Mijlociu

NATO examinează ‘diferite opţiuni’ privind o implicare suplimentară în Orientul Mijlociu, în special un rol sporit în formarea forţelor locale, a declarat joi secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, transmite AFP, potrivit agerpres.

Jens Stoltenberg a convenit miercuri, într-o convorbire telefonică cu preşedintele american Donald Trump, că Aliaţii ar putea ‘contribui mai mult la stabilitatea regională’ în Orientul Mijlociu, aşa cum a cerut liderul de la Casa Albă, potrivit unui comunicat al organizaţiei emis în aceeaşi zi.

Citește și : Trump, autorizat să folosească bugetul Pentagonului pentru construcţia zidului de la frontiera cu Mexicul

‘Cred cu fermitate că cel mai bun mod de a combate terorismul internaţional nu este întotdeauna să fie desfăşurate trupe NATO pentru operaţiuni de luptă de anvergură’, a declarat joi Stoltenberg pentru presă.

‘Uneori, este ceea ce trebuie să facem, dar cea mai bună cale este de a permite forţelor locale să combată ele însele terorismul’, a adăugat norvegianul.

‘Este exact ceea ce facem în Afganistan, ceea ce facem în Irak şi, bineînţeles, putem examina dacă putem face mai mult în acest gen de activităţi’, a mai spus secretarul general al Alianţei.

‘Putem, de asemenea, să facem alte lucruri’, a continuat el, fără a dori ‘să speculeze’ mai mult. ‘Examinăm diferite opţiuni. Aceasta necesită un adevărat proces decizional în cadrul NATO’ şi al celor 29 de state membre, a menţionat Stoltenberg, adăugând că ‘trebuie să discutăm cu ţările din regiune’.

NATO şi-a suspendat sâmbătă operaţiunile de instruire a armatei irakiene, iar marţi a anunţat că o parte a personalului staţionat în Irak va fi transferat temporar în alte ţări, din raţiuni de securitate.

Citește și : Explozie raportată la vulcanul Popocatepetl din Mexic

Tags: AfganistanCasa AlbaIrakJens StoltenbergNATOOrientul Mijlociu
Categorii: Sinteze