X

Stoltenberg: NATO trebuie să facă mai mult pentru a înţelege mai bine schimbările climatice

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat un apel la sporirea eforturilor în cadrul acestei organizaţii în vederea combaterii schimbărilor climatice, transmite duminică dpa, potrivit agerpres.

”Schimbările climatice ne ameninţă securitatea”, a scris Stoltenberg într-un articol apărut duminică în publicaţia germană ‘Welt am Sonntag’.

Citește și : OMS admite că 2 milioane de oameni pot muri de COVID-19

”De aceea. NATO trebuie să facă mai mult pentru a înţelege mai bine schimbările climatice şi pentru a le include în toate aspectele sarcinilor noastre, de la planificare militară la modul în care ne pregătim şi ne educăm forţele armate”, a continuat el.

Jens Stoltenberg a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică şi membrii săi au şi responsabilitatea de a contribui la protecţia mediului prin reducerea emisiilor poluante şi a dependenţei de combustibili fosili.

NATO trebuie să fie pregătită pentru a răspunde la dezastre legate de mediu ”aşa cum am făcut în timpul crizei COVID-19”, a spus secretarul general al organizaţiei.

Citește și : Trump a anunţat nominalizarea judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă

Potrivit lui Stoltenberg, în acest an statele membre au furnizat sute de tone de echipament medical, au construit aproape 100 de spitale mobile şi au transportat pacienţi şi personal medical.

Tags: covid-19Jens StoltenbergNATOschimbarile climatice
Categorii: Știrile zilei