X

Stoltenberg: NATO va trebui să găsească soluții pentru a combate „acțiunile agresive” ale Rusiei în Marea Neagră

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi la Washington că alianța va trebui să găsească soluții pentru a combate „acțiunile agresive” ale Rusiei în Marea Neagră, potrivit France 24, scrie Mediafax.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de Externe din cadrul NATO, care marchează aniversarea a 70 de ani de la înființarea organizației și vin la scurt timp după ce ambasadorul Statelor Unite la NATO, Kay Bailey Hutchison, a anunțat că alianța pregătește un pachet de măsuri pentru a se „asigura că navele ucrainene traversează Strâmtoarea Kerci în siguranță”. Ea a mai adăugat și că NATO va trimite mai multe nave în zonă pentru a se asigura că „țările din zona Mării Negre sunt ferite de ingerințele Rusiei”.

Citește și: Administrația Maduro nu exclude sosirea altor militari ruşi în Venezuela

Anterior, și secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a făcut o declarație asemănătoare. El a spus că NATO trebuie să contracareze noile “ameninţări”, enumerând “agresiunile ruse” şi competiţia strategică reprezentată de China.

În cadrul aceluiași eveniment, Stoltenberg a făcut referire și la parteneriatul cu Georgia și Ucraina. „Vom ajunge la un acord referitor la măsurile de sprijin pentru partenerii noștri apropiați Georgia și Ucraina”, a spus el.

Citește și: Timmermans: UE nu poate continua să acorde amânări de câteva săptămâni pentru Brexit

Tags: ChinaGeorgiaKay Bailey Hutchisonmarea neagraMike PompeoNATOStoltenbergstrâmtoarea KerciSUAucraina
Categorii: Diaspora