Stoltenberg: Ucraina a realizat ‘mult’prin ofensiva din Kursk, dar e dificil de anticipat cum va evolua situaţia

Publicat:

Stoltenberg: Ucraina a realizat ‘mult’prin ofensiva din Kursk, dar e dificil de anticipat cum va evolua situaţia

Ucraina a realizat mult în ofensiva sa din regiunea Kursk de pe teritoriul rus dar este dificil de spus cum va evolua situaţia în continuare, a declarat joi, la Oslo, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. în faţa jurnaliştilor, relatează Reuters.

“Numai ucrainenii pot face alegerile dificile care sunt necesare, precum să-şi desfăşoare forţele şi ce tip de război este potrivit în această situaţie”, a spus Stoltenberg, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Forţele ruse avansează în estul Ucrainei, în timp ce trupele ucrainene au realizat o incursiune curajoasă în regiunea rusă Kursk, unde au lansat pe 6 august cel mai mare atac străin pe teritoriul Rusiei după Al Doilea Război Mondial.

Stoltenberg a spus că Ucraina are dreptul la autoapărare, inclusiv cu rachete cu rază lungă de acţiune care pot lovi ţinte militare pe teritoriul rus.

“Sunt bucuros că multe state NATO au dat această oportunitate, iar cele care au încă restricţii le-au uşurat pentru ca Ucraina să se poată apăra”, a spus Stoltenberg.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa vineri la o reuniune a grupului de la Ramstein, o coaliţie de ţări care furnizează arme Ucraina, unde se anticipează că va cere noi livrări de arme, în special rachete cu rază lungă de acţiune, potrivit revistei germane Spiegel.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Zelenski le-a cerut aliaţilor să ajute cu sisteme de apărare aeriană şi să înlăture restricţiile care împiedică Kievul să utilizeze armele donate pentru lovituri cu rază lungă pe teritoriul rus.

Stoltenberg a declarat anterior în cadrul unei conferinţe de presă că nu vede nicio ameninţare militară imediată pentru ţările NATO, dar a precizat că există un pericol constant de terorism, atac cibernetic şi terorism.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Franța și-a drogat soția timp de 10 ani pentru ca zeci de străini să o violeze

Un bărbat din Franța și-a drogat soția timp de 10 ani pentru ca zeci de străini să o violeze O femeie din Franța, victimă a...

Producătorii elvețieni de ceasuri cer ajutor de stat pe fondul declinului sectorului luxului, un indicator al stării economiei globale

Producătorii elvețieni de ceasuri cer ajutor de stat pe fondul declinului sectorului luxului, un indicator al stării economiei globale Producătorii elvețieni de ceasuri de lux...

Scholz: Germania nu își va reduce ajutorul militar pentru Ucraina

Scholz: Germania nu își va reduce ajutorul militar pentru Ucraina Germania nu își va reduce sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat miercuri cancelarul Olaf Scholz. Olaf Scholz a...

Zelenski, după remanierea guvernamentală: Ucraina are ‘nevoie de o nouă energie’

Zelenski, după remanierea guvernamentală: Ucraina are 'nevoie de o nouă energie' Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.