X

Stoltenberg: Viitorul Ucrainei este în NATO

Viitorul Ucrainei este în Alianţa Nord-Atlantică, a afirmat joi, în cursul vizitei la Kiev, secretarul general Jens Stoltenberg, subliniind că “obiectivul principal” al NATO este victoria forţelor ucrainene împotriva Rusiei , informează mediafax.

“Viitorul Ucrainei este în familia euroatlantică, viitorul Ucrainei este în NATO. În acelaşi timp, obiectivul principal al Alianţei, al aliaţilor, este să se asigure că Ucraina câştigă”, a afirmat Jens Stoltenberg la Kiev, conform cotidianului Le Monde.

Citește și : Reuniune internaţională ONU privind Afganistanul la Doha

Aflat lângă Stoltenberg, preşedintele Volodimir Zelenski a susţinut că “este momentul” ca NATO să adreseze o invitaţie de aderare Ucrainei. De asemenea, Zelenski a insistat pentru “depăşirea reticenţelor partenerilor privind livrările de arme cu raze lungi de acţiune, de avioane militare moderne, sisteme de artilerie şi vehicule blindate”.

Rusia se opune vehement eventualei admiteri a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică, iar acesta este unul dintre motivele invocate de Administraţia de la Moscova pentru invazia militară rusă. Moscova condamnă constant afirmaţiile unor lideri occidentali privind intenţiile de a aplica o “înfrângere strategică” Rusiei.

Citește și : Ce se află în spatele celei mai recente dispute a Ucrainei cu Europa?

Tags: Jens StoltenbergkievmoscovaNATOVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina