Strănepoţii lui Musolini ratează intrarea în PE. Silvio Berlusconi a obținut un mandat de eurodeputat

Publicat:

Strănepotul dictatorului italian Benito Mussolini, Caio Giulio Cesare Mussolini, a eşuat în încercarea de a fi ales în Parlamentul European, la fel ca şi strănepoata fostul dictator, Alessandra Mussolini, relatează luni agenţia dpa, potrivit agerpres.

Caio Giulio Cesare Mussolini, în vârstă de 51 de ani, a candidat la alegerile europene pe lista partidului de extremă dreapta Fraţii Italiei, care la nivel naţional a obţinut 6,5% din voturi. El a primit 21.400 de voturi în circumscripţia sa din sudul Italiei, insuficient însă pentru a câştiga un mandat de eurodeputat.


Citește și : Trump dă asigurări în Japonia că nu-şi doreşte schimbarea regimului din Iran

Alessandra Mussolini, eurodeputată în legislatura Parlamentului European care s-a încheiat din partea partidului Forza Italia, condus de Silvio Berlusconi, nu a mai reuşit să-şi reînnoiască mandatul.

A reuşit în schimb Berlusconi să obţină un mandat de eurodeputat. În pofida problemelor cu justiţia şi a vârstei înaintate, fostul premier, în vârstă de 82 de ani, încă nu doreşte să se retragă din politică. El a promis că va pleda în legislativul european pentru o integrare sporită a UE în faţa ameninţării geopolitice tot mai mari reprezentate în opinia sa de China.

Berlusconi este în continuare urmărit în justiţie în mai multe dosare, printre care cel de corupere a martorilor în scandalul ‘Rubygate’ şi al petrecerilor ‘bunga-bunga’.

Şi actualul preşedinte al Parlamentului European, Antonio Tajani, care de asemenea a candidat la alegerile europene pentru partidul condus de Berlusconi, a obţinut un nou mandat de europarlamentar.

Citește și : Extrema-dreaptă germană are un nou inamic politic

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.