Strategia de securitate a Suediei ar fi subminată complet dacă NATO ar accepta condiţiile Rusiei

Publicat:

Strategia de securitate a Suediei ar fi subminată integral dacă NATO ar fi de acord să renunţe la extinderea sa şi să-şi restrângă unele activităţi din Europa, aşa cum doreşte Rusia, a avertizat comandantul forţelor armate suedeze, generalul Micael Byden, transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

După ce a concentrat aproape 100.000 de militari în apropierea graniţei cu Ucraina, în luna decembrie Rusia a prezentat propuneri privind scăderea rolului SUA şi al NATO în Europa de Est şi în fosta Uniune Sovietică, cerând negocieri de urgenţă cu Washingtonul.


Citeşte şi: O şefă din domeniul sănătăţii anunţă SFÂRŞITUL pandemiei – Black News

Moscova doreşte ca NATO să garanteze că Alianţa Nord-Atlantică nu se va extinde spre est şi nu va include Ucraina.

Cererile ruse au enervat statele europene care nu sunt membre NATO, precum Suedia, ţară care şi-a consolidat legăturile cu Alianţa Nord-Atlantică şi care nu vrea ca relaţia sa cu NATO să fie limitată.

”Propunerile privind o nouă ordine a securităţii ar distruge fundamentele structurii politicii noastre în domeniul securităţii”, a declarat generalul Byden pentru publicaţia Dagens Nyheter.

”Obiectivul nostru este de a deveni o forţă defensivă mai puternică la toate categoriile şi de a dezvolta apărarea în general. Dar acest lucru depinde de cooperarea internaţională dezvoltată”, a adăugat el.

Citeşte şi: Tokaev anunţă restabilirea ordinii constituţionale în Kazahstan – Black News

Guvernul Suediei şi-a intensificat activitatea diplomatică, ministrul de externe Ann Linde întâlnindu-se cu oficialităţi americane, iar premierul Magdalena Andersson urmând să aibă vineri discuţii cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

După convorbirea avută joi cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto, şefa guvernului suedez a insistat că securitatea Europei nu este negociabilă. ”În Suedia, noi înşine decidem politica noastră externă şi de securitate şi cu cine cooperăm”, a subliniat Andersson.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.