Străzi inundate în capitală. Două tinere au fost aruncate de șuvoaie sub roțile unei mașini

Mai multe străzi din Chișinău au fost inundate în urma ploilor puternice. Pe rețelele de socializare sunt postate imagini video și fotografii cu șuvoaie care se extind. Într-o secvență video se vede cum două tinere sunt aruncate de șuvoaie sub roțile unui automobil care staționa în intersecție. Acestea au fost ajutate de trecători să se ridice, transmite IPN.


Citește și: Igor Grosu: Autoritățile fac tot ce este posibil pentru a-i ajuta pe fermierii afectați de seceră

Râul Bâc ieșit din albie și a inundat strada Albișoara. De asemenea, strada Vasile Alecsandri, dar și strada Petricani arată ca un lac.

Și traseele din țară au fost inundate și înnămolite, iar în porțiunile de jos au fost spălate de pietre. „Vă îndemnăm să circulați cu prudență și prin localitatea Puhoi din Ialoveni”, îndeamnă IGP.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, este inundat traseul național care tranzitează localitatea Lăpușna spre Pervomaiscoe. Din cauza acumulărilor de apă, sunt blocate și intrările în localitățile Lărguța și Leca. Polițiștii au intervenit de urgență pentru a ajuta cetățenii.

La Strășeni este blocată circulația la intersecția traseelor R-1 și G-82. Este vorba despre trecerea sub calea ferată în direcția satului Negrești. De asemenea, intrarea în localitatea Roșcani circulația este blocată, iar în satul Recea, nu departe de biserică, s-a surpat un mal de pământ.

Din cauza ploilor abundente, în preajma localității Tătărășeni din raionul Cantemir apa s-a acumulat în cantități mari pe traseul R 35. Nivelul apei este de peste jumătate de metru.

Administrația de Stat a Drumurilor a venit cu un îndemn către șoferi – să circule doar în cazuri de necesitate stringentă. În caz de urgență, aceștia pot contacta Serviciul Operativ al ASD la numărul: (+373 78337744) disponibil pe Viber şi WhatsApp.