X

Studenții anului doi ai Academiei Militare au participat la Cursul de Instruire pentru Comandanți Inferiori

Studenții anului doi ai Academiei Militare au participat la Cursul de Instruire pentru Comandanți Inferiori

Studenții anului doi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au participat la Cursul de Instruire pentru Comandanți Inferiori (Junior Command and Leadership Course). Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Apărării, studenții au beneficiat de pregătirea acordată de o echipa mobilă de experți britanici BMATT (British Military Advisory and Training Team).

„Instruirea a avut loc în perioada 1-26 iulie curent, cu implicarea studenților și studentelor la diferite ședințe atât teoretice, cât și practice, desfășurate la poligoanele militare, potrivit deschide.md.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Scopul activității de profesionalizare constă în pregătirea și perfecționarea continuă a viitorilor ofițeri ai Armatei Naționale în calitate de comandanți de pluton, precum și dezvoltarea competențelor, capacităților profesionale de conducători și specialiști militari”, se menționează în comunicatul de la Minister.

Autoritățile mai informează că, acest Curs de Instruire pentru Liderii Inferiori s-a desfășurat în conformitate cu Planului de Instruire al Armatei Naționale și Planul de Activitate Externă al Ministerului Apărării pentru anul 2024.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tags: Alexandru cel BunComandanți Inferiori
Știrile zilei