Studenţii au revenit în cămine cu cratiţe şi covoare

Publicat:

Studenţii au revenit în cămine cu cratiţe şi covoare

Studenții din cadrul Universității de la Bălți au revenit la căminele din municipiu încărcați cu valize în care aveau mâncare, haine, încălțăminte, dar și oale, cratițe, lenjerie de pat și chiar și covoare.

Una dintre eleve este Doina Pașa. Această învață în anul patru la Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din municipiul Bălți. Tânăra a venit de acasă cu toate lucrurile necesar. Iar cele mai de preț, după spusele sale, sunt pozele cu părinții, dar și cu iubitul său, care au rămas acasă, transmite tv8.md.


„Fiind la pedagogie, desigur am adus multe caiete, multe rechizite. Pentru cămin am dus tot ce este necesar, covor, lenjerie pentru pat, pernă, plapumă, multe haine. Începând cu anul școlar, am pus și eu poze să mă uit la ei, pentru că de acum urmează să petrec anul aici și mai departe de casă, mai răruț”, spune Doina Pașa.

Studenţii au revenit în cămine cu cratiţe şi covoare

Unul dintre studenți, Maxim, a spus că nu-și schimbă viața de cămin pentru nimic.

„Am venit cu câteva lucruri de acasă, haine, ceva produse alimentare, tot ceea ce este necesar pentru cămin. Să fii student este interesant, aceasta în primul rând, tot ceea ce se face aici în campusul universitar este o aventură pe întreg parcursul anului”, spune Maxim.

După spusele tinerilor, condițiile de la cămin sunt bune, căci administrația a avut grijă să facă reparație așa încât tuturor să le fie confortabil.

Studenţii au revenit în cămine cu cratiţe şi covoare

„Noi suntem gata deja de noul an și suntem foarte fericiți că am revenit înapoi la școală. Cel mai important cred că rechizitele școlare, hainele și deja ca la cămin, ceva veselă, lucruri personale și cam așa”, spun tinerii.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” le oferă studenților aproximativ peste 900 de locuri de cazare.

„Universitatea „Alecu Russo” din Bălți are 5 cămine studențești. Au capacitatea în jur la 380 de camere, în total sunt 934 de locuri locative, la momentul dat deja au fost scris cereri și se cazează studenții. Condițiile sunt foarte bune pentru studenți, fiecare cămin este asigurat cu mașini de spălat, care este pentru capacitatea de studenți, mașini de uscat avem mai puține, dar sunt și acestea, duș, aragaze”.

Citeşte şi: Imensele crame apropie Moldova de Europa

Taxa anuală pentru un loc în căminele universității din Bălți este de 5.600 de lei în cazul în care în odaie stau două persoane și 4500 în cazul când sunt trei sau mai multe. Pentru chiria unui apartament cu o cameră în Bălţi tinerii trebuie să plătească lunar de la 2.000 până la 5.000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.