X

Studenții de la Academia Militară au jurat credință Patriei

Studenții de la Academia Militară au jurat credință Patriei

40 de studenți din anul întâi de la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” au jurat astăzi credință Patriei. La eveniment au fost prezenți părinții și rudele viitorilor militari. Cu lacrimi de bucurie în ochi, aceștia le-au urat succes tinerilor pentru noile provocări.

Ilie Radu se numără printre studenții anului întâi, care au depus astăzi jurământul. După ceremonie, cu lacrimi în ochi, el și-a îmbrățișat mama. Tânărul spune că a trăit emoții mari pentru mama sa și pentru colegi.

Citeşte şi: Ucraina cere UE să facă presiune asupra Washingtonului – Stiripesurse.md

„Eram speriați, nu știam ce se va întâmpla. Nu se știe mai departe ce ne va ține viitorul, totul depinde de noi. Decizia noastră a fost de a duce mai departe viitorul republicii”, a spus Ilie Radu.

Studenții de la Academia Militară au jurat credință Patriei

Vladislav Cireșnea are 19 ani. Studentul a venit la depunerea jurământului împreună cu familia sa.

„Sper ca acești trei ani să treacă cu bine și să schimbăm ceva în Armata Națională. Toate greutățile prin care o să trecem, toate astea te fac un om mai bun în viață”, afirmă Vladislav Cireșnea.

Iuliana Leontea are 20 de ani și se numără printre cele opt fete care au depus astăzi jurământul. Tânăra povestește că iubirea pentru militărie vine de la tatăl său, care la fel este militar.

„Eu din copilărie am urmărit, știam ce reprezintă această specialitate și am ales această cale și eu. Da, sunt pregătită dacă am ales, unde o să fie mai greu, unde mai ușor, dar oricum o să fie momente frumoase, totuși cu colegii mei trei ani o să avem întâmplări diferite”, a declarat Iuliana Leontea.

Studenții de la Academia Militară au jurat credință Patriei

Cele mai mari emoții le-au avut părinții.

„O mândrie că a ajuns să facă pasul, e mai greu în zilele noastre, dar a fost cu succes, cu bărbăție, deci emoții din tot punctul de vedere pozitive”.

„Au fost emoții foarte mari, pentru că noi am trecut prin multe până a ajuns copilul aici și de aceea nu mă pot abține”.

„Ne facem griji tare pentru ea, mă bucur foarte mult că și-a ales meseria aceasta, sunt foarte mândră pentru ea și doresc să fie sănătoasă, să termine cu bine Academia Militară”, au menționat părinții.

Studenții au trecut cursul de integrare timp de două săptămâni. După jurământ, aceștia vor beneficia de un concediu de cinci zile, după care vor reveni la studii.

Studenții de la Academia Militară au jurat credință Patriei

„Aceștia au avut parte de așa-numita familiarizare cu activitățile din cadrul academiei, începând de la regulamentele militare, disciplina militară, obiecte ce ține de armament”, a specificat Dionisie Ciubotaru, șef interimar la Centrul de studii.

„Într-adevăr, Armata Republicii Moldova trece printr-un proces de transformare și modernizare, ceea ce îi va face pe acești tineri să învețe noi tehnici, tactici cu care se înzestrează Armata Națională, este un proces firesc și necesar”, a declarat Anatolie Nosatâi, ministrul Apărării.

La finalizarea studiilor, care durează trei ani, absolvenților li se acordă gradul de locotenent.

Tags: Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”Armata Naționalăjuramantstudenti
Social