Studenții germani intră în grevă

Publicat:

Studenţi germani au dat luni startul unei greve de o săptămână pentru a cere noi măsuri împotriva schimbărilor climatice, evenimentele fiind aşteptate să perturbe cursurile la colegiile şi universităţile din ţară, relatează dpa, potrivit agerpres.

Iniţiativa este inspirată de mişcarea “Fridays for Future”, iniţiată de adolescenta suedeză Greta Thunberg, pentru a protesta faţă de lipsa de acţiune a guvernelor cu privire la criza climatică.


Citește și: Șeful Pentagonului îl dă afară ce comandantul Marinei americane

“Această chestiune nu este atât de prezentă în universităţile din Germania aşa cum ar trebui”, a declarat pentru dpa purtătorul de cuvânt al mişcării “Students for Future”, Tobias Holle.

Probleme legate de climă vor fi aduse în prim plan în cadrul universităţilor din Germania de luni până vineri. Proteste în stradă nu au fost planificate, a afirmat Holle, însă grupuri locale au dreptul de a-şi organiza propriile acţiuni, a mai spus el.

Studenţii doresc organizarea unor dezbateri substanţiale cu privire la probleme legate de climă. Aceasta include prelegeri referitoare la circumstanţele care conduc la schimbările climatice şi soluţii, precum şi ateliere despre ceea ce se poate face la nivel local.

Citește și: Netanyahu acuză Iranul că pregătește atacuri împotriva Israelului

“Greva studenţilor nu este doar o pârghie pentru a-i face pe politicieni să acţioneze, ci şi un laborator pentru viitoare concepte sustenabile”, se arată în apelul la mobilizare al “Students for Future”.

Acţiuni sunt planificate în circa 40 de oraşe şi în peste 50 de universităţi şi colegii din Germania, mii de studenţi fiind aşteptaţi să participe, a mai spus Holle.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos Pentru prima dată în istoria Țărilor de Jos, în prima jumătate a...

Rusia este gata să trimită în justiţie problema exploziilor de la gazoductul Nord Stream

Rusia este gata să trimită în justiţie problema exploziilor de la gazoductul Nord Stream Rusia este pregătită să trimită în instanţă cazul exploziilor conductei Nord...

România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze

România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze Pe fondul unei producții ridicate de gaze naturale, România încă înmagazinează gaze la...

Viktor Orbán: Popoarele şi ţările din Balcanii de Vest merită mai mult decât ceea ce primesc de la Bruxelles

Viktor Orbán: Popoarele şi ţările din Balcanii de Vest merită mai mult decât ceea ce primesc de la Bruxelles Popoarele şi ţările din Balcanii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.