Un studiu al Biroului Federal de Statistică arată progrese reduse în ce priveşte egalizarea nivelurilor de educaţie, ocupaţional şi de venituri ale refugiaților(Germania)

Publicat:

Valul de solicitanţi de azil care a intrat în Germania în 2015-2016 a încetinit eforturile de integrare a imigranţilor, indică un studiu al Biroului Federal de Statistică, publicat joi, care arată progrese reduse în ce priveşte egalizarea nivelurilor de educaţie, ocupaţional şi de venituri ale acestor persoane, transmite agerpres .

În 2015, la apogeul crizei refugiaţilor în Europa, cancelarul Angela Merkel a adoptat o politică a porţilor deschise, care a adus în Germania mai mult de un milion de persoane în doi ani.


Citește și : ‘Legea Magniţki’ adoptată de Parlamentul lituanian va permite sancțiuni împotriva funcționarilor ruși corupți

În deceniul anterior, oportunităţile de educaţie au crescut pentru imigranţii nou sosiţi în Germania şi pentru persoanele născute în această ţară şi având cel puţin un părinte imigrant.

Studiul publicat joi relevă însă că decalajul educaţional între aceste categorii de imigranţi şi germanii nativi s-a adâncit din nou, proporţia imigranţilor fără o diplomă şcolară crescând între 2014 şi 2016.

Numărul imigranţilor pe care îi va accepta Germania în anii următori a devenit un punct major de divergenţe în negocierile tripartite de la Berlin pentru formarea viitoarei coaliţii de guvernare.

Chiar dacă rata şomajului a coborât la cel mai scăzut nivel de după Reunificarea din 1990, în 2016 existau mai mulţi şomeri în rândul imigranţi decât în cel al germanilor.

Tot anul trecut, 13,6% dintre imigranţi şi 6,2% dintre germani aveau locuri de muncă cu salarii mici.

Conservatorii cancelarului Merkel au propus la negocieri ca suspendarea reîntregirilor familiale în cazul migranţilor să fie prelungită dincolo de termenul-limită, martie 2018.

Expertul în probleme de imigraţie Herbert Bruecker, profesor la Institutul pentru Integrare şi Migraţie din Berlin, afirmă însă că aceasta ar înrăutăţi situaţia. ‘Anchetele noastre arată că oamenii care trăiesc despărţiţi de familiile lor au un grad mai scăzut de satisfacţie a vieţii şi suferă mai frecvent de depresie sau resentimente’, a declarat Bruecker, citat de Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.