Studiu – Șoferii sunt mai distrași când folosesc sisteme de automatizare parțială

Publicat:

Studiu – Șoferii sunt mai distrași când folosesc sisteme de automatizare parțială

Șoferii tind să se implice în activități nelegate de condus, ca verificarea telefonului sau mâncatul, atunci când utilizează sisteme de automatizare parțială, arată un nou studiu al IIHS.

Un nou studiu realizat de Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) a scos în evidență faptul că șoferii sunt mai predispuși să se angajeze în activități nelegate de condus, cum ar fi verificarea telefonului sau mâncatul, atunci când folosesc sisteme de automatizare parțială, scrie Reuters, potrivit stiripesurse.


Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Studiile au fost întreprinse pe parcursul unei luni și au inclus două sisteme cunoscute: Autopilot de la Tesla și Pilot Assist de la Volvo.

Sistemele de automatizare parțială, care folosesc camere, senzori și programe pentru a regla viteza și a menține mașina pe banda proprie, permit uneori schimbarea automată a benzii.

Cu toate acestea, șoferii sunt obligați să monitorizeze constant drumul și să fie pregătiți să preia controlul în orice moment, majoritatea sistemelor cerându-le, de altfel, să țină mâinile pe volan.

Studiul IIHS a arătat că, în ciuda regulilor menite să limiteze distragerea atenției, șoferii își adaptează comportamentul pentru a include activități nelegate de condus.

David Harkey, președintele IIHS, a spus că aceste rezultate arată nevoia unor măsuri de siguranță mai clare pentru a preveni utilizarea greșită a sistemelor de automatizare parțială.

„Dacă îi antrenezi pe oameni să creadă că atenția înseamnă doar să miști volanul din când în când, atunci exact asta vor face”, a spus Harkey.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aplauze furtunoase și critici feroce pentru debutul versiunii prescurtate a operei Boema

Aplauze furtunoase și critici feroce pentru debutul versiunii prescurtate a operei Boema Giacomo Puccini avea 38 de ani când, în 1896, Boema sa a debutat...

Accident grav în Cantemir! Un şofer turc a murit pe loc

Accident grav în Cantemir! Un şofer turc a murit pe loc Un cetățean străin și-a pierdut viața după ce s-a lovit cu automobilul de un...

A dat de greu! Andrei Năstase se plânge de procesul de colectare a semnăturilor

A dat de greu! Andrei Năstase se plânge de procesul de colectare a semnăturilor Andrei Năstase, candidat desemnat la funcția de Președinte al Republicii Moldova,...

Triunghiul de la Weimar susține parcursul european al Republicii Moldova

Triunghiul de la Weimar susține parcursul european al Republicii Moldova Ministerul Afacerilor Externe salută Declarația comună adoptată de către Miniștrii de externe ai țărilor din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.