X

Studiu: Tinerii din generația Z se tem că vor fi înlocuiți de inteligența artificială dacă vor ocupa un job la birou

Studiu: Tinerii din generația Z se tem că vor fi înlocuiți de inteligența artificială dacă vor ocupa un job la birou

Tinerii din generația Z se tem să nu fie înlocuiți de inteligența artificială pe măsură ce intră pe piața muncii, potrivit unui nou studiu publicat de platforma Jobber. Astfel, mai mult de jumătate dintre viitorii angajați din generația Z din SUA se tem că vor fi înlocuiți de inteligența artificială dacă vor ocupa un job la birou. Temerile lor nu sunt nefondate: 44% dintre companiile intervievate într-un raport Resume Builder de anul trecut au declarat că AI va lua locul unor angajați existenți.

Cei 1.000 de respondenți ai studiului, toți studenți americani cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, au indicat, de asemenea, provocările economice și externalizarea ca fiind unele dintre principalele lor preocupări cu privire la locurile de muncă de birou.

Citește și: Trei tineri au primit adăugător ani de detenție după evadarea din penitenciar

Sam Pillar, CEO și co-fondator al Jobber, spune că, pentru generații întregi, oportunitatea consta în obținerea unei diplome universitare și urcarea pe scara corporației. Dar acum, „această cale nu produce rezultatul promis”, spune el.

Tinerii îngrijorați că inteligența artificială le-ar fura locul de muncă ar trebui să se gândească, în schimb, la munca pe care o fac angajații de pe șantier, deoarece lucrătorii calificați sunt mai puțin expuși riscului de a fi înlocuiți de această tehnologie, scrie publicația INC.com, preluată de Economedia. De fapt, AI îi va avantaja pe cei care doresc să creeze mici întreprinderi în aceste industrii.

Dar, în timp ce generația Z are mai multe șanse decât generațiile mai în vârstă să înceapă un business după ce termină o facultate, puțini studenți consideră în prezent că aceasta este o opțiune, potrivit studiului Jobber. Dintre cei intervievați care au declarat că s-au hotărât deja asupra unei cariere, 68% au spus că au ales să urmeze un job la birou.

Tags: generatia Zstudiutineri
Social