SUA a pus sub acuzare cinci agenți ruși din serviciul GRU. Recompense de 10 milioane de dolari

Publicat:

SUA a pus sub acuzare cinci agenți ruși din serviciul GRU. Recompense de 10 milioane de dolari

Autorităţile judiciare americane au anunţat joi acuzaţii împotriva a cinci agenţi ai serviciilor militare ruse pentru presupusa lor implicare într-un atac cibernetic care a vizat site-uri guvernamentale din Ucraina, în pregătirea pentru invadarea acestei ţări în 2022, relatează AFP și Agerpres.

Rechizitoriul îi vizează pe aceşti cinci agenţi ai GRU, serviciul rus de informaţii militare, precum şi pe un civil rus prezentat ca un hacker în vârstă de 22 de ani, Amine Timovici Stigal, deja inculpat în iunie.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Aceste şase persoane „sunt responsabile pentru seria de atacuri informatice distructive denumite în mod obişnuit Whispergate”, a declarat, în cursul unei conferinţe de presă, la Baltimore, procurorul general adjunct Matthew Olsen de la Divizia de Securitate Nationala a DoJ (Departamentul de Justiţie).

Acest atac masiv a vizat în special „infrastructurile civile şi sistemele informatice ucrainene fără nicio legatură cu armata sau apărarea naţională”, a adăugat el. Acuzaţii „nu şi-au limitat activităţile la Ucraina”, a subliniat Olsen.

„Apoi au vizat sisteme informatice din alte ţări care sprijină Ucraina în lupta sa pentru supravieţuire”, în total „26 de parteneri NATO, inclusiv Statele Unite”, a precizat oficialul american.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Departamentul de Stat al SUA oferă o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informaţii care conduc la arestarea fiecăruia dintre acuzaţi.

Aceste acuzaţii survin la o zi după ce autorităţile americane au anunţat o serie de măsuri, inclusiv urmăriri penale şi sancţiuni, ca reacţie la încercări de amestec în alegerile din Statele Unite care sunt atribuite Rusiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Durov: Telegram este gata să părăsească Franţa

Durov: Telegram este gata să părăsească Franţa „Suntem gata să părăsim această ţară (n.r. - Franţa)”, spune Durov, scriind pe canalul său, Telegram, în deplină...

Madridul va interzice trotinetele electrice închiriate prin intermediul aplicațiilor

Madridul va interzice trotinetele electrice închiriate prin intermediul aplicațiilor Madridul va interzice trotinetele electrice închiriate prin intermediul aplicațiilor mobile după ce operatorii din oraș nu...

Linkin Park îşi prezintă noua solistă şi anunţă un album de studio

Linkin Park îşi prezintă noua solistă şi anunţă un album de studio Formaţia rock americană Linkin Park şi-a prezentat noua solistă, Emily Armstrong, în timpul...

Astăzi este ultima zi pentru înregistrarea prealabilă pentru participarea la alegerile din această toamnă

Astăzi este ultima zi pentru înregistrarea prealabilă pentru participarea la alegerile din această toamnă Astăzi este termenul limită pentru înregistrarea prealabilă pentru participarea la referendumul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.