SUA anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Publicat:

Administraţia SUA a anunţat, vineri, asistenţă militară suplimentară în valoare de 2,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, în contextul informaţiilor privind contraofensiva ucraineană, scrie news.ro .  

“Noul plan de asistenţă conţine capabilităţi esenţiale de apărare antiaeriană, precum şi muniţie”, anunţă Departamentul american al Apărării, citat de postul de televiziune CNN.


Citește și : Trump a fost inculpat pentru gestionarea arhivelor Casei Albe

“Pachetul oferit prin intermediul Iniţiativei de Asistenţă pentru Securitate în Ucraina evidenţiază angajamentul continuu atât în materie de capabilităţi esenţiale pentru Ucraina pe termen scurt, cât şi în privinţa capacităţilor durabile ale forţelor armate ucrainene de apărare a teritoriului şi de împiedicare a agregiunii ruse pe termen lung”, subliniază Pentagonul.

Noul plan de asistenţă militară, în valoare de 2,1 miliarde de dolari, conţine muniţie suplimentară pentru sisteme antiaeriene şi antibalistice Patriot, sisteme antiaeriene HAWK, obuze de artilerie, drone Puma şi muniţie ghidată prin Laser.

Până în prezent, Statele Unite au asumat angajamente de a oferi Ucrainei asistenţă militară în valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari de la începerea invaziei militare ruse, în februarie 2022.

Forţele militare ucrainene au intensificat, în ultimele zile, atacurile pe frontul din sud-estul ţării, în contextul informaţiilor privind lansarea unei contraofensive de amploare. Ministerul rus al Apărării a semnalat atacuri ale forţelor ucrainene în zone ocupate din regiunile Doneţk şi Zaporojie, precizând că incursiunile au fost respinse.

Citește și : Blinken a discutat cu Netanyahu despre problema statului palestinian

“Putem afirma în mod absolut că a început această ofensivă. Trupele ucrainene nu şi-au atins obiectivele pe niciun câmp de luptă, dar regimul de la Kiev încă dispune de potenţial ofensiv”, a declarat vineri preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Figaro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei pentru încă 6 luni

UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei pentru încă 6 luni Consiliul Uniunii Europene a anunțat, luni, că a prelungit cu încă șase luni sancțiunile impuse...

Kuleba începe o vizită de două zile în China – Ministerul de Externe ucrainean

Kuleba începe o vizită de două zile în China – Ministerul de Externe ucrainean În perioada 23-25 ​​iulie, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba,...

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Al treilea sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina

Al treilea sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina Ucraina a primit cel de-al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot donat de Germania,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.