SUA anunţă noi sancţiuni împotriva grupului de mercenari Wagner

Publicat:

Statele Unite au anunţat marţi noi sancţiuni împotriva activităţilor grupului de mercenari ruşi Wagner în Africa, în special în Republica Centrafricană, la câteva zile după revolta iniţiată de liderul său, Evgheni Prigojin, transmite AFP, potrivit agerpres.

Statele Unite urmau să anunţe aceste măsuri chiar la începutul săptămânii, dar au decis să le amâne puţin pentru a nu părea că iau parte la recenta criză din Rusia.


Citeşte şi: Unde muncesc oamenii cel mai mult și cel mai puțin în Europa? – Black News

Sancţiunile americane vizează compania minieră Midas Resources, care deţine mai multe mine în Republica Centrafricană, precum şi Diamville, specializată în tranzacţii cu aur, ambele controlate de Prigojin, a indicat Departamentul american al Trezoreriei.

Sancţiunile vizează şi o altă companie din Dubai, Industrial Resources General Trading, acuzată că gestionează tranzacţii în numele Diamville.

“Grupul Wagner îşi finanţează operaţiunile brutale în parte prin exploatarea resurselor naturale în ţări precum Republica Centrafricană şi Mali”, a declarat, într-un comunicat, subsecretarul pentru Trezorerie Brian Nelson.

“Statele Unite vor continua să vizeze sursele de venit ale grupului Wagner pentru a preveni extinderea acestuia în Africa, Ucraina sau în altă parte”, a adăugat el.

Cu puţin timp înainte, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Matthew Miller a anunţat importanţa acestor sancţiuni şi a denunţat din nou activităţile grupului Wagner în Africa.

Citeşte şi: Medicii români sunt epuizați – Black News

Grupul paramilitar rus este din ce în ce mai activ în Africa, în special în Mali şi Republica Centrafricană.

Liderul grupării Wagner a condus o scurtă rebeliune la sfârşitul săptămânii, care a eşuat. Întrebat despre decizia liderului belarus Aleksandr Lukaşenko de a-l găzdui, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a răspuns că aceasta reflectă “din nou faptul că el pune interesele lui Vladimir Putin şi interesele Kremlinului înaintea celor ale poporului său”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.