X

SUA ar dori să deschidă un consulat special pentru palestinieni în Ierusalim

Casa Albă ar dori să deschidă un consulat american pentru palestinieni în estul Ierusalimului, a declarat miercuri Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Statelor Unite, citat de Reuters, potrivit agerpres.

“Poziţia noastră este că ne-ar plăcea un consulat în estul Ierusalimului. Evident, asta necesită o cooperare cu guvernul israelian. Necesită de asemenea o cooperare cu conducerea palestiniană. Şi ne vom continua această cooperare în această călătorie”, le-a declarat Sullivan jurnaliştilor la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One, cu care preşedintele Joe Biden se deplasa spre Orientul Mijlociu.

Citeşte şi: Agenţia de reglementare a armelor de foc din SUA are un director după şapte ani – Black News

Consilierul a mai afirmat că secretarul de stat american, Antony Blinken, a discutat cu familia jurnalistei Shireen Abu Akleh de la televiziunea Al Jazeera. Şeful Departamentului de Stat a invitat în SUA familia jurnalistei ucise în 11 mai în Cisiordania, “pentru a putea sta şi discuta cu ei”.

Sullivan a apreciat, cu aceeaşi ocazie, că încercările preşedintelui rus Vladimir Putin de a întări legăturile cu Iranul, în contextul războiului din Ucraina, reprezintă “o ameninţare profundă”.

Citeşte şi: Franţa rămâne ‘prudentă’ cu privire la rezultatul discuţiilor despre cerealele ucrainene – Black News

Putin urmează să efectueze săptămâna viitoare o vizită la Teheran, menţionează Reuters.

Comentariul consilierului pentru securitate al Casei Albe a fost precedat de dezvăluiri făcute de alţi oficiali americani, care au afirmat că Iranul se pregăteşte să livreze Rusiei câteva sute de drone, inclusiv cu capacitate de a transporta arme.

Tags: Antony BlinkenCasa AlbacisiordaniaconsulatierusalimisraelJake SullivanJoe BidenShireen Abu AklehSUA
Categorii: Sinteze