X

SUA au deblocat 100 milioane de dolari pentru a ajuta China şi alte ţări în lupta împotriva noului coronavirus

Statele Unite au deblocat 100 de milioane de dolari pentru a ajuta China şi alte ţări în lupta împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus, a declarat vineri secretarul de stat american, Mike Pompeo, relatează AFP, scrie agerpres.

Washingtonul ”este pregătit să cheltuiască până la 100 de milioane de dolari din fonduri deja existente pentru a ajuta China şi alte ţări afectate, atât direct cât şi prin intermediul altor organizaţii multilaterale, pentru a ţine sub control şi a combate noul coronavirus”, a afirmat şeful diplomaţiei americane într-un comunicat de presă.

Citește și : Decizia Londrei privind Huawei riscă să afecteze negocierile comerciale cu SUA (Mike Pence)

”Această promisiune – cu sutele de milioane de dolari donaţi cu generozitate de sectorul privat american – arată prezenţa americană puternică în răspunsul la această epidemie”, a adăugat Mike Pompeo, un critic constant al Beijingului pentru probleme legate de drepturile omului.

Secretarul de stat a amintit că Statele Unite au ”facilitat transportul a aproximativ 16 tone de material medical acordat poporului chinez, inclusiv măşti, halate, tifon”. ”O mărturie a generozităţii poporului american”, a menţionat el.

Donald Trump a declarat vineri că Beijingul ”acţionează foarte profesionist” în lupta împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus, care a infectat peste 30.000 de persoane în China continentală. Dintre acestea 636 au decedat, potrivit unui ultim bilanţ oficial.

Citește și : Trump: China ‘acţionează foarte profesionist’ în lupta împotriva noului coronavirus

Tags: BeijingChinacoronavirusDonald TrumpMike PompeoStatele Unitewashington
Categorii: Știrile zilei