X

SUA au emis un avertisment pentru zborurile comerciale americane din zona Golfului Persic și Golful Oman

Administrația Federală de Aviație a SUA a emis un avertisment pentru avioanele comerciale americane care zboară peste apele Golfului Persic și Golful Oman pentru a fi prudenți, pe fondul amplificării tensiunilor dintre Washington și Teheran, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Avertismentul, emis de FAA joi și difuzat vineri târziu, arată că avertizarea a avut loc în contextul “intensificării activităților militare și a amplificării tensiunilor politice din regiune care prezintă un risc din ce în ce mai mare pentru operațiunile aviației civile din SUA, din cauza potențialului de calculare greșită sau identificare greșită”.

Citește și : Descoperire macabră în Mexic – 18 saci cu rămăşiţe umane, găsite la o fermă din vestul ţării

Tensiunile au crescut în ultimele zile, existând preocupări legate de un potențial conflict între SUA și Iran. La începutul acestei săptămâni, Statele Unite au retras o parte din personalul diplomatic de la ambasada din Bagdad în urma atacurilor de weekend-ul trecut asupra a patru nave petroliere din Golf.

Washingtonul a sporit sancțiunile economice și și-a consolidat prezența militară în regiune, acuzând Iranul de amenințările la adresa trupelor și intereselor americane. Teheranul a descris aceste pași drept “război psihologic” și “joc politic”.

Vineri, Iranul, sfidător, a transmis că ar putea lovi “cu ușurinţă” navele americane.

Citește și : Atacuri israeliene asupra Damascului. O serie de explozii puternice la periferia orașului (VIDEO)

Tags: ambasadabagdadFAAGolfIranStatele UniteSUA
Categorii: Sinteze