SUA au în vedere autorizarea din nou a utilizării minelor anti-infanterie

Publicat:

Statele Unite au în vedere autorizarea din nou a utilizării minelor anti-infanterie, pe care 164 de state din întreaga lume s-au angajat să le interzică ţinând cont de impactul lor asupra populaţiilor civile, transmite joi AFP, care citează media americane, scrie agerpres.

Potrivit postului de televiziune CNN, preşedintele Donald Trump a decis să revină asupra deciziei predecesorului său Barack Obama de a se conforma Convenţiei de la Ottawa care interzice utilizarea, stocarea, producerea sau transferul de mine anti-infanterie, cu excepţie în Peninsula Coreeană.


Citește și : Numeroase ţări nu sunt pregătite să facă faţă noului coronavirus chinezesc

Liderul de la Casa Albă ar urma să anunţe că va lăsa totuşi la latitudinea Pentagonului să decidă dacă doreşte să utilizeze pe scară mai largă aceste mine îngropate care explodează atunci când se păşeşte deasupra lor, a adăugat CNN, citând oficialităţi militare americane.

Întrebat în legătură cu acest subiect, şeful Pentagonului nu a dezminţit informaţia.

”O schimbare va fi anunţată”, a recunoscut joi ministrul american al apărării Mark Esper. ”Nu voi face comentarii atât timp cât nu este cazul”, a adăugat el.

Pentagonul ar fi favorabil acestei noi politici care nu ar autoriza decât minele anti-infanterie care se autodistrug în 30 de zile dacă nu sunt activate.

Citește și : ONU: Mai multe state nu respectă embargoul militar pentru Libia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.