SUA au introdus NSO Group, compania israeliană care fabrică software-ul spion Pegasus, pe lista lor neagră

Publicat:

Departamentul american al Comerţului a anunţat miercuri că a introdus NSO Group, compania israeliană care fabrică software-ul spion Pegasus, pe lista sa de companii interzise pentru că reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională a SUA, relatează AFP, potrivit agerpres.

NSO Group a ajuns în atenţia publică în această vară, după o serie de anchete publicate de un consorţiu de 17 media internaţionale, care au dezvăluit că Pegasus ar fi permis spionarea a numeroşi jurnalişti, oameni politici, militanţi sau şefi de companii din diferite ţări, printre care şi preşedintele francez Emmanuel Macron.


Citește și : Rusia păstrează 90.000 de militari la frontiera cu Ucraina

Aceste programe informatice “au permis unor guverne străine să extindă represiunea dincolo de frontierele lor (…) pentru a reduce la tăcere orice voce disonantă”, subliniază autorităţile americane într-un comunicat.

Departamentul Comerţului a interzis şi o altă firmă israeliană (Candiru), o societate rusească (Positive Technologies) şi una din Singapore (Computer Security Initiative Consultancy PTE).

“SUA sunt hotărâte să utilizeze în mod incisiv controlul exporturilor pentru a responsabiliza companiile care dezvoltă, comercializează sau utilizează tehnologii în scopuri răuvoitoare, care ameninţă securitatea cibernetică a membrilor societăţii civile sau a guvernului, disidenţilor, organizaţiilor cu sediul aici sau în străinătate”, a declarat ministrul Gina Raimondo.

Această listă neagră restrânge schimburile comerciale cu firmele vizate. NSO nu a reacţionat până în prezent la o solicitare a AFP de a comenta decizia autorităţilor americane.

Citește și : Un tunel spre o casă suspectă a fost descoperit la doi paşi de reşedinţa ambasadorului francez în Tunisia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.