X

SUA au nevoie de o DOZĂ de la Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, pentru a combate COVID-19

Florida are cea mai scăzută rată de cazuri de COVID-19 din țară. Au făcut-o fără a impune obligativitatea vaccinării, fără obigativitatea măştii în școală și fără restricții asupra afacerilor. Viața pur și simplu a continuat.

În timpul verii, când Florida se confrunta cu o creștere a cazurilor, mass-media propaga ştiri despre cifrele pandemiei. Guvernatorul republican Ron DeSantis a fost o țintă predilectă pe care se arunca vina. Mișcările sale sensibile, cum ar fi să nu forțeze copiii cu risc scăzut să poarte măști, au fost tratate ca o adevărată crimă de către mass-media.

În august, președintele Biden l-a criticat pe DeSantis, deși nu pe nume, spunând: „Unii oficiali de stat adoptă legi care interzic oamenilor să facă ceea ce trebuie. Le spun guvernanților, vă rog să ajutați. Dacă nu ai de gând să ajuți, dă-te din calea oamenilor care încearcă să facă ceea ce trebuie.”

Dar ceea ce a înțeles DeSantis este că nu există un „lucru corect” absolut în ceea ce privește COVID-19, că trăim într-o endemie (nu mai este o pandemie datorită vaccinurilor) și că există foarte puține acțiuni politice care pot fi implementate pentru a opri. La momentul creșterii cazurilor în Florida, statul avea o rată de vaccinare peste medie în comparație cu restul țării. Nu făceau nimic diferit față de locurile cu rate mai mici, ci pur și simplu erau în vârful sezonier.

Florida se descurcă mai bine în cazurile pe cap de locuitor și decesele cauzate de COVID decât statele care au impus obligativitatea universală a măştii și a lockdownurilor. Dar nu veți auzi asta din presă. Acum că strategia lui DeSantis a funcționat, aceștia au trecut în liniște, fără să recunoască că predicțiile lor despre moarte au fost greșite.

Este o lecție pe care trebuie să o învățăm rapid. Încurajarea vaccinării este importantă, dar în cele din urmă COVID va fi ceva pe care trebuie să-l gestionăm cu mai puțină isterie în viitor, iar DeSantis a fost un model pentru asta.

Nu este vorba doar de SUA. Țări precum Singapore și Australia, care au urmat anterior o strategie „COVID zero”, au anunțat recent că se vor îndepărta de ideea că este posibilă eradicarea COVID.

Prim-ministrul singaporez Lee Hsien Loong a declarat recent: „Trebuie să ne actualizăm mentalitățile. Ar trebui să respectăm COVID-19, dar nu trebuie să fim paralizați de frică. . . Odată cu vaccinări, COVID a devenit o boală ușoară, tratabilă pentru majoritatea dintre noi.”

Aceasta este calea sănătoasă de urmat, iar DeSantis conduce drumul cu un mesaj similar de peste un an.

Țintirea lui DeSantis este, desigur, politică. Considerat pe scară largă favoritul pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024, DeSantis va continua să fie o ţintă pentru democrați. Dar el a arătat din nou și din nou că îi pune pe oamenii din Florida pe primul loc și nu ascultă presiunile din exterior pentru a se conforma.

Împreună cu noul său chirurg general, Joseph Ladapo, DeSantis ia decizii bazate pe date, în loc de cele impulsive luate din frica deplasată. La New York, luna trecută, de exemplu, guvernatorul Kathy Hochul a pus copiii de 2 ani înapoi în măști, în ciuda tuturor datelor care arată că acest lucru nu era necesar. În New York City, suntem pe cale să pierdem lucrători de salubritate, ofițeri de poliție și pompieri din cauza obligativităţii vaccinului, în ciuda faptului că nu s-a demonstrat că această măsură reduce cazurile de COVID-19.

Florida a arătat că timpul pentru lockdownuri și obligativitatea măştilor s-a încheiat. Când va învăța asta şi restul țării?

Editorial semnat de KAROL MARKOWICZ şi publicat de The New York Post.

Tags: coronaviruscovid-19floridaJoseph LadapoRon DeSantisSUA
Categorii: Știrile zilei