SUA: Autorul atacului armat din Annapolis achiziţonase puşca cu aer în condiţii legale; voia să facă cât mai multe victime

Publicat:

Atacatorul din Annapolis (Maryland), care a ucis joi cinci persoane în redacţia ziarului Capital Gazette, achiziţonase puşca cu aer comprimat de calibrul 12 – folosită în atac – în condiţii legale acum un an, a anunţat Timothy Altomare, şeful poliţiei din comitatul Anne Arundel (statul Maryland), într-o conferinţă de presă vineri, menţionând că suspectul refuză să coopereze cu autorităţile, potrivit dpa, scrie agerpres.

Timothy Altomare a recunoscut că poliţia a recurs la tehnologia de recunoaştere facială pentru identificarea atacatorului.


Citește și : Spania şi Grecia acceptă să preia migranţii sosiţi în Germania; Italia refuză

El voia “să ucidă cât mai multe persoane posibil”, potrivit poliţiei, probabil din cauza ranchiunei dezvoltate în timp împotriva acestui ziar, notează AFP.

Suspectul a fost menţinut în arest preventiv vineri dimineaţă după audierea sa oficială în care a fost inculpat.

Timothy Altomare a refuzat să confirme numele suspectului, dar acesta a fost identificat prin documente de identitate de justiţie ca fiind Jarrod Ramos, 38 de ani, conform AFP. El a fost inculpat pentru cinci capete de acuzare de omor cu premeditare.

Acest individ, care avea o relaţie conflictuală cu ziarul pe care îl atacase, fără rezultate, pentru calomnie, a pătruns joi după-amiază în redacţie cu intenţia de a “ucide cât mai multe persoane posibil”, a subliniat şeful poliţiei locale.

El a comis “un atac organizat, cu blocarea unei uşi de ieşire”, a detaliat procurorul general Wes Adams, adăugând că suspectul “utilizase o abordare tactică pentru a vâna şi ucide victimele inocente”.

Citește și : Donald Trump a trimis o scrisoare ameninţătoare mai multor aliați NATO, înaintea summitului de la Bruxelles

Un poliţist fusese la Jarrod Ramos în mai 2013 în urma unor ameninţări proferate pe internet împotriva Capital Gazette. Responsabilii publicaţiei preferaseră atunci să nu angajeze urmăriri penale “din teama că ar putea agrava o situaţie deja incendiară”.

Patru dintre victime au murit pe loc joi seara, iar a cincea a decedat la spital. Atacul s-a soldat şi cu doi răniţi uşor.

Persoanele decedate sunt patru jurnalişti şi o angajată la Departamentul de marketing.

Preşedintele american Donald Trump a denunţat vineri un eveniment “oribil”. “Jurnaliştii, ca toţi americanii, ar trebui să-şi poată exercita meseria fără teama de a fi victime ale unor atacuri violente”, a declarat el.

Câteva minute după anunţarea tirurilor de joi, el postase pe Twitter un mesaj prin care îşi oferea “gândurile şi rugăciunile” persoanelor ucise şi familiilor acestora.

Jurnaliştii de la Capital Gazette au decis joi seara să publice vineri o ediţie a ziarului în care au adus un omagiu colegilor lor ucişi.

Capital, care face parte din grupul de presă Capital Gazette, este un mic ziar fondat în 1727. Redacţia sa era formată din şase reporteri, doi fotografi şi cinci secretari de redacţie. Sediul său este protejat printr-o uşă închisă în permanenţă, a explicat pentru AFP unul dintre jurnalişti.

Citește și : Franţa nu va deschide centre pentru primirea imigranţilor extracomunitari (Macron)

Locuitorii din Annapolis au venit să aducă un omagiu victimelor în timpul nopţii de joi spre vineri, depunând buchete de flori în faţa sediului redacţiei. Ziarul face parte din viaţa cotidiană a localnicilor, care îi cunoşteau bine, adeseori personal, pe reporterii săi. O slujbă religioasă urma să fie organizată vineri seara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.