X

SUA avertizează Israelul să amâne anexările prevăzute în planul lui Trump

Naftali Bennett, ministrul israelian al Apărării, a afirmat miercuri că Israelul va trebui să anexeze coloniile şi celelalte zone menţionate în planul de pace elaborat de Administraţia Donald Trump, dar ambasadorul SUA, David Friedman, a atras atenţia că măsura trebuie aprobată de o comisie comună, scrie mediafax.

“Seara trecută, istoria a bătut la uşa casei noastre şi ne-a oferit o oportunitate unică de a aplica reglementările israeliene asupra tuturor coloniilor din Samaria, Iudeea, Valea Iordanului şi nordul Mării Moarte”, a declarat Naftali Bennett, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Citește și : Negocieri o dată la trei săptămâni pentru reglarea relaţiilor post-Brexit

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a reiterat miercuri că susţine planul prezentat de preşedintele SUA, Donald Trump. “Nu vom contrazice în niciun fel planul prezentat de preşedintele SUA”, a afirmat Benjamin Netanyahu, citat de Fox News.

Însă Amir Peretz, liderul Partidului Muncii din Israel, a atras atenţia că niciun plan unilateral nu va da rezultate. “Acum mai mult ca niciodată este clar că avem nevoie de îndrumare diplomatică”, a subliniat el.

Tags: Benjamin NetanyahuDavid FriedmanDonald TrumpisraelIudeeaSamariaSUAValea Iordanului.
Categorii: Sinteze