X

SUA: Bernie Sanders va candida pentru un nou mandat de senator în Vermont

În vârstă de 76 de ani, fostul candidat la alegerile prezidenţiale americane şi actual senator independent Bernie Sanders a anunţat luni că va concura pentru un nou mandat în camera superioară a Congresului la scrutinul din noiembrie, promiţând în termeni foarte duri să-şi menţină opoziţia fermă faţă de preşedintele republican Donald Trump, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Dacă voi fi reales, puteţi fi siguri că voi continua să fiu cel mai dur opozant din Senat la extremismul de dreapta al lui Trump şi al liderilor republicani”, a scris pe Twitter senatorul statului Vermont, anunţându-şi candidatura pentru un nou mandat.

Citește și : Belarusul critică amplasarea unui steag al comunităţii LGBT pe clădirea ambasadei britanice la Minsk

“Această epocă este terifiantă şi nemaiîntâlnită. Avem un preşedinte care nu este doar un mincinos patologic, ci şi cineva care încearcă să câştige voturi divizând naţiunea pe baza culorii pielii noastre, a ţării noastre de origine, a religiei noastre, a identităţii sau orientării noastre sexuale”, a adăugat el.

“Însă a fi anti-Trump şi anti-republican nu este suficient. Trebuie să ne continuăm lupta pentru un program progresist care să sfideze oligarhia şi să îmbunătăţească vieţilor lucrătorilor din întreaga ţară”, promite Bernie Sanders.

El va încerca să obţină un nou mandat de senator în noiembrie 2018 în acest stat din nordul SUA, unde ar urma să nu se confrunte cu vreo opoziţie serioasă, conform site-ul de specialitate RealClear Politics, în ciuda unor alegeri primare care vor fi organizate în august.

Democraţii speră să recâştige majoritatea în Senat la alegerile de la mijloc de mandat care vor avea loc la 6 noiembrie. Republicanii dispun în prezent de o majoritate la limită, de 51 din 100 de locuri.

Beneficiind de entuziasmul unui electorat tânăr şi activ, Bernie Sanders a produs surpriza la alegerile prezidenţiale din 2016, când s-a impus ca un concurent serios pentru candidata Hillary Clinton în tabăra democrată, atacând Wall Street-ul şi promovând ideea unui sistem de sănătate universal, însă în cele din urmă a pierdut.

El nu a spus deocamdată clar dacă ar putea încerca să intre din nou în cursa pentru Casa Albă în 2020.

Citește și : Polonia: Lech Walesa își exprimă sprijinul pentru persoanele cu dizabilităţi care protestează pentru ‘o viaţă demnă’

Tags: Bernie SanderscongresDonald TrumpHillary Clintontwitter
Categorii: Știrile zilei