X

SUA câştigă în instanţa britanică EXTRĂDAREA lui Julian Assange

Înalta Curte din Londra a dat vineri câştig de cauză Statelor Unite în apelul pentru extrădarea lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, informează Reuters, potrivit agerpres.

În 4 ianuarie, un judecător de district londonez decisese că Assange, în vârstă de 50 de ani, nu trebuie extrădat în SUA, deoarece există riscul să se sinucidă în închisoare. Sentinţa a fost atacată cu apel de către Statele Unite.

Citeşte şi: Cum colonizează China Commonwealth-ul – Black News

Judecătorul Timothy Holroyde, care a dat verdictul în apel, a afirmat că Washingtonul a dat asigurări privind condiţiile de detenţie pentru acuzat.

Logodnica lui Assange, Stella Moris, a anunţat că echipa de avocaţi va contesta decizia de extrădare “imediat ce va fi posibil”.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski îi mulţumeşte lui Biden pentru ‘sprijinul ferm’ acordat Ucrainei – Black News

Assange ar urma să fie judecat în SUA pentru 18 acuzaţii, inclusiv încălcarea unei legi împotriva spionajului şi complicitate la accesul ilegal în computere ale guvernului.

Wikileaks a publicat un volum ridicat de dosare militare confidenţiale şi telegrame diplomatice americane, punând astfel în pericol vieţi omeneşti, susţine acuzarea.

Tags: extradareÎnalta Curte din LondraJulian AssangeStella MorisSUATimothy HolroydewashingtonWikiLeaks
Categorii: Externe